MUŠIDI I SPASOJEVIĆ PRVA MEGA POJAČANJA ZA NOVU SEZONU!

Mladi nemački košarkaš Kostja Mušidi i crnogorski krilni centar Radosav Spasojević su prva pojačanja Mega Leksa za narednu sezonu! Juniorski reprezentativac Nemačke sa kojom je osvojio ovogodišnji turnir „Albert Švajcer“ u Manhajmu, koji se smatra nezvaničnim šampionatom sveta za igrače do 18 godina, u redove Mege stiže iz francuskog Strazbura dok je Spasojević prošlu sezonu odigrao za nikšićku Sutjesku.

Mušidi (puno ime Kostja Kalonda Didije Mušidi) je rođen 18.06.1998 godine, visok je 195 centimetara i igra na poziciji beka. Smatra se jednim od najtalentovanijih igrača Evrope u ovom trenutku. Prethodnu sezonu je proveo u Strazburu gde nije dobio pravu šansu.

Na pomenutom turniru u Manhajmu, sa Nemačkom je osvojio zlato a izabran je i za MVP-a pošto je u finalu protiv Srbije postigao 25 poena uz 11 skokova.

Igrao je za reprezentaciju Nemačke na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina 2014. godine gde je u proseku imao 17.7 poena, 5.3 skokova i 3.4 asistencije. Naredne godine na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina je imao 11.6 poena i 2.8 skokova.

Radosav Spasojevic je rođen 28.02.1992. godine, visok je 204 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. Počeo je karijeru u Podgorici, da bi potom tri godine proveo u austrijskoj Arkadiji a u Sutjesci je od 2013. godine.

U poslednjoj sezoni za Sutjesku u ABA ligi je u proseku imao 11.2 poena i 5.1 skok po meču.

Foto: Fibaeurope.com/Sutjeska/Foto MM