MILISAVLJEVIĆ I GLOGOVAC NOVA POJAČANJA MEGE

Mega Leks nastavlja sa pojačanjima za narednu sezonu pošto su ugovore potpisali talentovani plejmejker i B reprezentativac Srbije Miloš Milisavljević i krilni centar i reprezentativac Bosne i Hercegovine Stefan Glogovac. Prethodno su redove Mege pojačali Kostja Mušidi i Radosav Spasojević.

Miloš Milisavljević je rođen 7. septembra 1993. godine u Bačkoj Topoli, visok je 193 centimetara i igra na poziciji plejmejkera. Karijeru je počeo u Spartaku gde je u prvi tim ušao sa 16 godina. Posle 7 sezona je prešao u redove Santa Kruz Voriorsa gde je u Razvojnoj ligi u proseku beležio 4.9 poena. Prošlu sezonu je proveo u španskoj Manresi odakle je došao u redove Mege.

Miloš Milosavljević je igrao za B reprezentaciju Srbije a 2014. godine se našao i na spisku A tima.

Stefan Glogovac je rođen 13.06.1994 godine u Trebinju u Bosni i Hercegovini, visok je 205 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. Karijeru je počeo u Leotaru a u Megu je stigao iz redova Sparsa iz Sarajeva, gde je u prethodnoj sezoni u proseku postizao 10.9 poena.

Sa mladom reprezentacijom Bosne i Hercegovine je na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 20 godina koje održano 2014. osvojio zlatnu medalju i ostvario plasman u A diviziju, u proseku beležeći 14.8 poena i 7.3 skokova. Naredne godine se našao na širem spisku A tima za Evrobasket.

Foto: Starsport/SS