OGNJEN SRZENTIĆ SA JUNIORSKOM REPREZENTACIJOM SRBIJE NA „ALBERT ŠVAJCER“ TURNIRU U MANHAJMU

Juniorska reprezentacija Srbije otputovala je na prestižni turnir „Albert Švajcer“, koji se u Manhajmu održava od 30. marta do 6. aprila, a deo tima je i mladi košarkaš Mega MIS-a Ognjen Srzentić.

Srzentić je pozivom za državni tim nagrađen za sjajne partije u juniorskom i kadetskom timu Mega MIS-a ove sezone, te se našao među 12 igrača koji će predstavljati Srbiju u Nemačkoj.

Talentovani košarkaš Mega MIS-a je među najkorisnijim igračima Roda Juniorske lige Srbije sa prosekom od 16 poena i 5,1 asistencije za indeks 20,5, a u vrhu je i liste najboljih igrača Triglav Kadetske lige Srbije sa prosekom od 18,7 poena, pet asistencija i 4,6 skokova za prosečan indeks 27,7.

Na spisku reprezentacije Srbije za turnir u Manhajmu nalaze se: Aleksandar Vojinović, Aleksa Vlajić, Stefan Plisnić, Ognjen Srzentić, Aleksa Stanojević, Andrej Kostić, Marko Tofoski, Andrija Đurić, Miloš Šojić, Aleksa Dimitrijević, Savo Drezgić i Mitar Bošnjaković.

Prema rasporedu takmičenja, Srzentić i drugovi će se boriti u B grupi sa Egiptom, Kinom, Italijom, Grčkom i Nemačkom U17, a prvi meč igraju u subotu 30. marta od 20.30 sati protiv Italije.

Foto: Mega MIS