MEGA MIS UBEDLJIVA U ZAGREBU PROTIV CIBONE ZA EKSPRESAN POVRATAK NA POBEDNIČKI KOLOSEK

Košarkaši Mega MIS-a su u 9. kolu ABA lige savladali Cibonu na gostovanju u Zagrebu 69:83 (18:15, 11:20, 20:23, 20:25). Izabranici Marka Baraća su krajem druge četvrtine uspostavili kontrolu i uz manje oscilacije gradili prednost u nastavku susreta. U poslednjim trenucima treće deonice stekli su i dvocifrenu prednost, a na startu odlučujuće je dodatno uvećali, napravili nedostižnu zalihu i upisali petu pobedu u sezoni, te posle devet rundi imaju učinak 5-4. Cibona je pretrpela prvi poraz posle tri vezana trijumfa, te je na bilansu 3-6.

Najefikasniji je na kraju bio Omerdžan Iljasolu sa 18 poena, Nikola Đurišić je bio odmah korak iza sa 17, ali je najkorisniji igrač Mega MIS-a bio Andrija Jelavić sa 15 poena i osam skokova za indeks 19. Nikola Topić je dodao 12 poena, uz pet asistencija.

Kod Cibone po 13 poena Tomislava Buljana i Jakova Mustapića, dok su do 11 brojali Krešimir Radovčić i Aleksandar Aranitović.

Mega je nešto bolje otvorila meč, ali nije uspavala da se odlepi u uvodnoj fazi. Domaćin je poravnao sredinom uvodne deonice, a onda stekao i tri poena viška pred prvi odmor. Usledio je egal sve do druge polovine druge četvrtine, kada su Baraćevi puleni napravili seriju 7:0, što im je omogućilo da na poluvreme odu sa plus šest (29:35).

Iako je Cibona otvorila treću deonicu sa pet vezanih poena, Topić je pokrenuo seriju 10:2, kojom se Mega odlepila. Ipak, samo nakratko, pošto je zagrebački tim ubrzo prišao na minus dva. Ipak, u finišu četvrtine Đurišić, Jović i Jelavić prave novu seriju, pa je Mega dočekala poslednju pauzu sa komfornim viškom (49:58). Miljenović i Iljasolu su potom dodatno uvećali prednost na startu odlučujućeg perioda. Ispostavilo se da je to bilo dovoljno za trijumf. Mlada Baraćeva ekipa je sačuvala dvocifren višak bez većih problema i upisala petu pobedu u sezoni.

U narednom kolu Mega MIS gostuje ekipi Studentskog centra, a meč u Podgorici zakazan je za ponedeljak, 4. decembar, od 18.00.

Mega MIS: Paunović, Miljenović 8, Jelavić 15 (8 sk, in 19), Kobzistij 2, Iljasolu 18, Đurišič 17, Kovačević, Plavšić 2 (8 sk), Jović 7 (5 sk), Topić 12 (5 as), Malovec 2

Cibona: Vuković 7, Radovčić 11, Perasović, Mustapić 13, Proleta, Majcunić 5, Pavković, Aranitović 11, Štajn 5, Buljan 13, Katanović, Bošnjak 4

Foto: Cibona/Ivana Dergez