BARAĆ: „DOBRA UTAKMICA, OVO JE NAČIN NA KOJI ŽELIMO DA IGRAMO“

Košarkaši Mega MIS-a su u 9. kolu ABA lige savladali Cibonu na gostovanju u Zagrebu 69:83 (18:15, 11:20, 20:23, 20:25). Izabranici Marka Baraća su krajem druge četvrtine uspostavili kontrolu i uz manje oscilacije gradili prednost u nastavku susreta. U poslednjim trenucima treće deonice stekli su i dvocifrenu prednost, a na startu odlučujuće je dodatno uvećali, napravili nedostižnu zalihu i upisali petu pobedu u sezoni, te posle devet rundi imaju učinak 5-4. Cibona je pretrpela prvi poraz posle tri vezana trijumfa, te je na bilansu 3-6.

Trener Marko Barać je izneo utiske na konferenciji za medije posle susreta:

Mi smo u pripremi utakmici ukazali veliki respekt prema Ciboni i prema svemu što rade. Oni igraju, po mom mišljenju, jednu dobru košarku koja nije bila nagrađena rezultatom do poslednjih nekoliko kola. Ušli su u ovu utakmicu s tri vezane pobede, puni samopouzdanja. U prethodnoj utakmici protiv Studentskog centra postigli su 60 poena šutem za tri i to je nešto što smo znali i za šta smo se pripremali. To smo dobro odradili i tu smo neutralizovali domaćina. Ono što nije bilo dobro u prvom poluvremenu je broj napadačkih skokova, ali i taj segment smo popravili u drugom. Ovo je način na koji želimo da igramo i ovo je za nas danas bila jedna dobra utakmica, a i domaćinu ovim putem čestitam na dobroj utakmici,

rekao je Barać.

U narednom kolu Mega MIS gostuje ekipi Studentskog centra, a meč u Podgorici zakazan je za ponedeljak, 4. decembar, od 18.00.

Foto: Cibona/Ivana Dergez