BARAĆ: „POKAZALI SMO ŽELJU KROZ OFANZIVNI SKOK, ALI NIJE BILO NAŠE VEČE“

Košarkaši Mega MIS-a nisu uspeli da naprave iznenađenje u Ljubljani i pobedom nad Cedevitom Olimpijom stave tačku na ligaški deo takmičenja u ABA ligi. Iskusniji sastav Mirsada Alilovića je pred svojim navijačima slavio sa 85:70 (26:11, 17:23, 19:18, 23:18). Na kraju se ispostavilo da je zaliha koju je domaćin stekao u uvodnom kvartalu bila od ključnog značaja. Mlada ekipa Marka Baraća uspela da minus od 15 poena istopi na pet, ali se domaćin odbranio, sprečio potpuni preokret, da bi u prvom delu odlučujuće četvrtine otklonio sve dileme o pitanju pobednika.

Trener Marko Barać je na konferenciji za medije posle susreta izneo utiske:

Čestitam domaćinu na zasluženoj pobedi. Od samog početka su pokazali reakciju na prethodnu utakmicu, što je bilo očekivano. Otvorili su prilično čvrsto, na šta nismo odgovorili na odgovarajući način. Previše poena u prvoj četvrtini na samom obruču iz unutrašnje i prodor igre. Uveli su se u samopouzdanje koje je trajalo u toku utakmice. S druge strane, pokazali smo želju kroz veliki broj ofanzivnih skokova i dominaciju u tom segmentu, ali je nismo na pravi način pretvorili u kvalitet igre. Uz to što je Cedevita igrala kvalitetnu odbranu, mi nismo imali dobar protok lopte, o čemu dovoljno svedoči odnos asistencija i izgubljenih lopti. Nije bilo naše veče, nismo bili pravi. Čestitam domaćinu još jednom na pobedi i želim mu sreću do kraja takmičenja,

rekao je Barać.

Mega MIS je tako ligaški deo takmičenja okončala sa učinkom 12-14 i do kraja 26. runde će saznati protivnika u plej-ofu. Ukoliko ne bude većih iznenađenja i Partizan Mozzart Bet opravda ulogu favorita u Zadru, Baraćev tim će se u četvrtfinalu sastati sa ekipom Budućnosti VOLI.

Foto: ABA liga