PORAZ MEGA MIS-A U LJUBLJANI ZA KRAJ LIGAŠKOG DELA, SLEDI PLEJ-OF ABA LIGE

Košarkaši Mega MIS-a nisu uspeli da naprave iznenađenje u Ljubljani i pobedom nad Cedevitom Olimpijom stave tačku na ligaški deo takmičenja u ABA ligi. Iskusniji sastav Mirsada Alilovića je pred svojim navijačima slavio sa 85:70 (26:11, 17:23, 19:18, 23:18). Na kraju se ispostavilo da je zaliha koju je domaćin stekao u uvodnom kvartalu bila od ključnog značaja. Slovenački šampion je prvi kvartal okončao sa 15 poena prednosti, a iako je mlada ekipa Marka Baraća uspela da svede minus na pet poena početkom trećeg kvartala, Cedevita Olimpija se odbranila i sprečila potpuni preokret, da bi u prvom delu odlučujuće četvrtine otklonila dileme o pitanju pobednika.

Mega MIS je tako ligaški deo takmičenja okončala sa učinkom 12-14 i do kraja 26. runde će saznati protivnika u plej-ofu. Ukoliko ne bude većih iznenađenja i Partizan Mozzart Bet opravda ulogu favorita u Zadru, Baraćev tim će se u četvrtfinalu sastati sa ekipom Budućnosti VOLI.

U poslednjem meču ligaškog dela sezone u regionalnom prvenstvu istakao se Ahmad Rori sa 16 poena, sedam skokova i tri asistencije za indeks korisnosti 15. Isti poenterski učinak ubeležio je i Nikola Đurišić, dok je Danko Branković meč okončao sa devet poena i sedam skokova. Po osam poena dodali su Matej Rudan i kapiten Luka Cerovina.

Cedevitu Olimpiju su do 17. pobede (osam poraza) vodili Matic Rebec sa 17 poena i bivši centar Mege Karlo Matković sa 15, dok su dvocifren učinak ubeležili i Edo Murić sa 13 poena, kao i Marko Jeremić sa 12.

Domaćin je sredinom uvodnog kvartala počeo da gradi prednost, da bi na četiri minuta do prvog odmora poveo i sa dvocifrenom razlikom (15:5). Mega nije uspevala da isparira sastavu iz Ljubljane, te je posle 10 minuta bila 15 poena u zaostatku (26:11). Čuvali su košarkaši Cedevite Olimpije veliki zalihu, sve do završnice poluvremena, kada je Baraćeva ekipa preko Rorija i Đurišića svela zaostatak na jednocifren broj poena, te je posle dve deonice na semaforu stajalo 43:34.

Solidno se Mega držala po povratku sa pauze, prišla i na minus pet, ali odbio je šampion Slovenije nalet najmlađeg tima u regionalnom takmičenju i potom ga držao na distanci. U odlučujući period ušlo se sa 62:52 u korist Cedevite Olimpije, a domaćin je potom dodao gas, odlepio se na 73:56 i postalo je jasno da će upisati trijumf pred svojim navijačima. Kazalon i Đurišić su u finišu ubeležili par dobrih poteza, ali je prednost ekipe Mirsada Alilovića ipak bila nedostižna.

Mega MIS: Paunović 2, Branković 9 (8 sk), Rudan 8 (6 sk), Uskoković, Kazalon 7, Đurišić 16, Kovačević, Cerovina 8, Rori 16 (7 sk), Grbović 4, Terzić, Mušikić

Cedevita Olimpija: Rebec 17, Radović, Jeremić 12, Alibegović 7, Murić 13, Mulalić, Adams 8, Kosi, Matković 15, Gnjidić, Omić 8

Foto: ABA liga