MEGA MIS U GRUPI SA BORCEM I DVA KLS TIMA NA STARTU SUPERLIGE SRBIJE

Košarkaši Mega MIS-a će u nastavku sezone igrati naizmenično na dva fronta, u plej-ofu ABA lige i Superligi Srbije. Borba za domaći tron kreće od 26. aprila, a izabranici Marka Baraća će se u prvoj fazi takmičiti sa FMP Soccer Betom i Borac Mozzartom iz regionalnog prvenstva, kao i pet najboljih timova iz Košarkaške lige Srbije: Zlatibor, Vojvodina, Spartak, Metalac i OKK Beograd. Mega MIS je žrebom smeštena u grupu sa Borac Mozzartom, kao i trećeplasiranim i četvrtoplasiranim iz KLS, dok se drugoj grupi nalaze FMP, OKK Beograd kao petolasirani iz KLS, kao i prvoplasirani i drugoplasirani iz domaćeg prvenstva. Svoje protivnike iz KLS-a Mega MIS će saznati nakon preostalih utakmica koje se igraju u sredu uveče.

Samo pobednici grupa obezbediće plasman u polufinale, gde će se ukrstiti sa Crvenom zvezdom Meridianbet i Partizan Mozzart Betom. Polufinalne serije Superlige kreću četiri dana po završetku finalne serije ABA lige, najkasnije 8. ili 9. juna i igraće se na dve pobede. Finale je na programu od 16. juna, takođe na dva trijumfa.

Trener Marko Barać je izneo utiske posle žreba:

Početak sezone bio je nešto sporiji, donekle očekivano. Mnogo novih igrača i trener. Kao klub smo pokazali ideju i strpljenje, pa se sve vratilo kroz takmičarski rezultat, što je posledica napretka igrača i time smo veoma zadovoljni. Imaćemo dve utakmice nedeljno što je izazov koji me jako raduje. Igraćemo protiv dobrih rivala i videćemo kako ćemo da izgledamo u toj situaciji. Pogledao sam veliki broj utakmica u KLS, najviše OKK Beograda, sa velikim entuzijazmom. Velika profesionalnost svih učesnika lige, želimo i mi da pomognemo da se taj profesionalizam zadrži,

rekao je Barać.

Podsetimo, Mega će u prvoj rundi plej-ofa ABA lige igrati protiv Budućnosti VOLI, a naknadno će biti poznati termini četvrtfinalnih utakmica.

Foto: KLS