NOVA SJAJNA PARTIJA MEGA MIS-A, SAVLADAN I MZT ZA TREĆU VEZANU POBEDU U ABA LIGI

Nastavili su košarkaši Mega MIS-a sa odličnim partijama u ABA ligi, pošto su u susretu 21. kola savladali MZT Skoplje i tako upisali sedmu pobedu na poslednjih osam nastupa u regionalnom prvenstvu 93:86 (22:27, 26:15, 28:22, 17:22). Polako su hvatali zalet izabranici Marka Baraća, u drugom kvartalu uspostavili kontrolu i do kraja, uz manje oscilacije, držali stvari u svojim rukama. Gost je na startu poslednjeg kvartala prišao na pet poena minusa, ali odbila je Mega nalet rivala i požrtvovanom igrom na oba kraja terena izvojevala 10. trijumf (10-11). MZT je ostao na začelju tabele sa učinkom 4-17.

Megu je do novog trijumfa predvodio sjajni Nikola Đurišić sa 20 poena i po pet skokova i asistencija za ukupan indeks korisnosti 26. Matej Rudan je ubeležio 19 poena i pet uhvaćenih lopti, a još jednu raznovrsnu partiju pružio je Ahmad Rori sa 13 poena, šest skokova i pet asistencija (indeks 20). Andrija Grbović i Aleksa Uskoković su dodali po 10 poena.

U poraženom sastavu 18 poena Majkla Kefija, poen manje ubacio je Abdul Malik Abu, dok je do 15 brojao Keandre Kuk. Dvocifren je bio i Strahinja Mićović sa 10 postignutih poena.

Posle uvodnog egala, gosti su preko Mićovića i Vera uspeli da se odlepe i steknu osam poena predosti na ulasku u poslednji minut prvog kvartala, da bi se na prvi predah otišlo sa 27:22 u korist MZT-a. Uneo je Uskoković novu energiju ekipi, pa je Mega polako topila prednost na startu druge deonice, da bi posle dobre sekvence Rudana stigla i do preokreta. Čuvali su Baraćevi izabranici prednost, uspostavili kontrou i polako gradili prednost, da bi poenima Rudana u poslednjim sekundama poveli sa 48:42 pred veliki odmor.

Odlično su košarkaši Mega MIS-a otpočeli treću deonicu, vezali sedam poena i poveli sa plus 13. Počeli su gosti da se bude posle trojke Damjana Stojanovskog i prvih poena posle preko dva minuta igre, ali domaćin je čuvao višak rafalom sa distance i odlučujućih 10 minuta dočekao sa 76:64. Usledio je snažan nalet ekipe iz Skoplja na startu odlučujuće deonice, te je sa sedam vezanih poena pokazala da se neće predati. Uspela je ipak Mega da iskontroliše situaciju, odgovori na agresivnu igru rivala i ponovo stekne dvocifren višak. Čuvala je prednost do kraja i sasvim zasluženo stigla do 10. pobede u regionalnoj ligi.

U narednom kolu Mega MIS gostuje u Čačku ekipi Borac Mozzarta, a susret je zakazan za nedelju od 17:00 u Hali kraj Morave.

Mega MIS: Paunović, Branković 7, Rudan 19 (5 sk), Uskoković 10, Kazalon 7, Đurišić 20 (26 in), Kovačević 4, Cerovina 3, Rori 13 (20 in), Grbović 10, Terzić, Mušikić

MZT Skoplje: Krstevski 3, Bursać 3, Mićović 10, Kefi 18, Andonoski, Robev, Kuk 15, Ver 8, Abu 17, D. Stojanovski 8, V. Stojanovski 4, Pandev

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov