VREDAN BRANKOVIĆEV DOPRINOS U POBEDI HRVATSKE, GRBOVIĆ SA CRNOM GOROM OBEZBEDIO PLASMAN NA MUNDOBASKET

Odigrani su i poslednji mečevi u okviru februarskog FIBA prozora, a košarkaši Mega MIS-a su ponovo bili u akciji. Danko Branković je ponovo zaigrao u dresu Hrvatske, dok je Andrija Grbović branio boje reprezentacije Crne Gore, dok Matej Rudan (Hrvatska), Malkolm Kazalon (Francuska), kao i Aleksa Uskoković i Nikola Đurišić (Srbija) ovoga puta nisu dobili priliku.

Danko Branković je u pobedi Hrvatske nad Austrijom 84:74, u okviru poslednjeg kola pretkvalifikacija za Evrobasket 2025, dao vredan doprinos. Mladi centar Mega MIS-a je proveo 23 minuta na parketu i za to vreme zabeležio šest poena, sedam skokova i dve ukradene lopte.

Andrija Grbović je u trijumfu nad Češkom 88:70, koji je selekciji Crne Gore obezbedio plasman na Mundobasket, proveo minut i po na parketu i za to vreme ubeležio dva poena i jednu uhvaćenu loptu.

Selektor Francuske Vensan Kole je uvrstio Malkolma Kazalona na prošireni spisak, ali mu nije dao priliku da debituje u dresu Trikolora protiv Češke i Litvanije.

Aleksa Uskoković je branio boje Srbije u Atini tokom poraza posle produžetka od Grčke 92:97, ali ga nije bilo među 12 odabranih za meč sa Velikom Britanijom koji je selekcija Svetislava Pešića rešila sa 101:83 u svoju korist i tako obezbedila mesto na planetarnoj smotri. Nikola Đurišić je bio na proširenom spisku, trenirao sa državnim timom, ali nije dobio priliku da tokom februarskog FIBA prozora ponovo zaigra u dresu Orlova.

Reprezentativna pauza je okončana, igrači širom sveta se vraćaju klupskim obavezama, a puleni Marka Baraća će prvi put od finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu kročiti na parket u ponedeljak, 6. marta. U okviru 20. kola ABA lige, dočekaće u dvorani Mega Factory Mornar-Barsko zlato.

Foto: fiba.basketball