BRANKOVIĆ I RUDAN ZAIGRALI U POBEDI HRVATSKE, USKOKOVIĆ OBUKAO DRES REPREZENTACIJE SRBIJE

Reprezentativna pauza je u toku, a brojni igrači Mega MIS-a dobili su priliku da brane boje svojh državnih timova. Pozivima nacionalnih selekcija odazvali su se Danko Branković, Matej Rudan (Hrvatska), Aleksa Uskoković i Nikola Đurišić (Srbija), kao i Malkolm Kazalon (Francuska) i Andrija Grbović (Crna Gora).

U okviru pretkvalifikacija za Evrobasket 2025, talentovani centri Mega MIS-a dali su doprinos u trijumfu Hrvatske nad Švajcarskom 64:56. Danko Branković je ubeležio šest poena i osam skokova, dok je Matej Rudan dodao dva poena.

Crna Gora je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023 izgubila od Bosne i Hercegovine 66:74, a Andrija Grbović je presedeo čitav meč na klupi poražene selekcije.

Francuska je savladala Češku 72:59, ali se Malkolm Kazalon nije našao u protokolu za meč u Pardubicama.

Reprezentacija Srbije nije uspela da savlada Grčku u Atini, pošto je domaća selekcije posle produžetka slavila 97:92, a Aleksa Uskoković je proveo nešto manje od dva minuta na parketu, ali nije stigao da se upiše u statističke kolone. Nikole Đurišića nije bilo među 12 u selekciji Svetislava Pešića.

Foto: fiba.basketball