MEGA MIS U SUBOTU GOSTUJE IGOKEI U LAKTAŠIMA, BARAĆ: „MORAMO DA ODIGRAMO GOTOVO SAVRŠENU UTAKMICU“

Košarkaši Mega MIS-a posle pobede nad FMP Meridianom minulog vikenda, u subotu nastavljaju borbu u ABA ligi. Čeka ih gostovanje u Laktašima ekipi Igokee u okviru 15. kola, a duel je zakazan za 17.00, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Povratak u Aleksandrovac predstavljaće posebno zadovoljstvo za trenera Marka Baraća, koji je tri godine proveo u stručnom štabu Igokee:

Osećam veliko zadovoljstvo zbog povratka na mesto gde se osećam kao kod kuće. Igokea je klub koji godinama savršeno selektira ekipu, kako sa igračkog tako i ljudskog aspekta. U tom stilu su, zbog povreda i odlazaka, izvršili i dopunsku selekciju. Sada je to ponovo pun roster, iskusan i odlično vođen. Moramo da budemo na visini zadatka, da odigramo gotovo savršenu utakmicu ukoliko želimo da dođemo u poziciju da pobedimo,

rekao je Barać.

Mladi center Mege Matej Rudan ističe da Igokea ima odličan tim, koji je dodatno dobio na kvalitetu dolaskom njegovog doskorašnjeg saigrača Dragana Milosavljevića:

Igokea je tim sastavljen od iskusnih i mladih domaćih igrača, ali i sa kvalitetnim Amerikancima koji su veoma dobro selektirani. Pojačao ih je i Milosavljević koji donosi veliki kvalitet i iskustvo u njihov tim. Nisu u najboljem naletu poslednjih par utakmica, ali to će im sigurno dati samo još veću motivaciju. Moramo da budemo pametni i da igramo našu igru. Da odigramo dobro u odbrani pika, zato što imaju dominantne igrače na lopti i što je najvažnije, moramo da budemo čvrsti i koncentrisani, da im ne dozvolimo lagane poene,

istakao je Rudan.

Mega MIS se u ABA ligi susrela sa Igokeom 19 puta i dosad je bila uspešnija sa 11 pobeda. Ipak, poslednja četiri okršaja dobili su Igosi, uključujući i duel u Hali sportova Ranko Žeravica početkom tekuće sezone (87:76).

Baraćeva ekipa zaključno sa trijumfom nad FMP-om ima učinak 4-10, dok Igokea, uz meč manje, ima tek pobedu više (5-8).

Foto: Mega MIS