HEROJSKA POBEDA MEGA MIS-A U LAKTAŠIMA

Kakav meč u Laktašima i kakva pobeda mladih košarkaša Mega MIS-a! Savladali su Igokeu na gostovanju posle produžetka 115:109 (24:28, 19:21, 27:22, 32:31, 13:7). Izabranici Marka Baraća su dobro otvorili meč, ali je onda iskusniji sastav Dragana Bajića preuzeo kontrolu i vodio sve do završnice trećeg perioda. Imao je domaćin i dvocifrenu prednost, ali je Mega odbijala da se preda. Preokrenula je i bilo je jasno da će se u četvrtoj deonici voditi velika borba. Smenjivale su se ekipe u vođstvu, bila je Baraćeva ekipa na pragu trijumfa, ali je Igokea izborila produžetak posle faula nad Brajantom Krofordom za tri slobodna bacanja u poslednjim sekundama. Nije to obeshrabrilo igrače Mege, ostali su koncentrisani i smireni, dalekometnom paljbom stekli kontrolu u dodatnih pet minuta, a onda u samoj završnici slomili otpor rivala i upisali veliki trijumf.

Mega MIS je tako upisala drugu vezanu pobedu i posle 15 kola ima učinak 5-10. Igokea je na 5-9.

Najbolju partiju u dresu Mege pružio je Ahmad Rori. Vodio je ekipu do trijumfa sa 27 poena, pet skokova i tri asistencije, što mu je donelo 34 indeksna poena. Matej Rudan je dodao 17 poena, koliko je postigao i kapiten Luka Cerovina, s tim što je upisao i po pet skokova i asistencija za indeks 26. Andrija Grbović je brojao do 14, kao i Nikola Đurišić koji je imao i šest asistencija, dok je 13 poena ubacio Malkolm Kazalon.

Igokeu je predvodio Brajant Kroford sa 23 poena i 12 asistencija, pola koša manje dodao je Nikola Tanasković, dok je Nikola Marić brojao do 16. Po 12 poena su u poraženoj ekipi ubeležili Kendrik Rej, Stefan Đorđević i doskorašnji košarkaš Mege Dragan Milosavljević.

Dobro je Mega otvorila meč, imala prednost u uvodnoj fazi, ali je sredinom prvog kvartala sa šest vezanih poena domaćin preuzeo kontrolu. Nisu ipak Baraćevi puleni dopustili rivalu da se odlepi, pa se na prvi odmor otišlo sa 28:24 u korist Igokee. U nastavku je Bajćeva ekipa uglavnom bila u prednosti, iako je Mega uspela i da poravna posle nekoliko minuta igre, ali nije imala snage za preokreta. Višak domaćeg sastava je išao do sedam poena, da bi posle prvog poluvremena Igosi vodili 49:43.

Nastupila je velika borba i po povratku sa pauze, a Mega je posle trojki Đurišića i Grbovića ponovo izjednačila. Dodao je gas domaći sastav i na iskustvo ponovo stigao do nešto osetnije prednosti, ali nije se Mega predala ni kada je minus dostigao dvocifren broj poena. Uspela je da stigne do preokreta u samoj završnici kvartala posle tri precizno izvedena penala Cerovine, ali je domaćin poenima u poslednjim sekundama vratio minimalnu prednost pred odlučujući period (71:70).

Usledio je pravi rolerkoster u odlučujućoj četvrtini. Igokea je vratila prednost, ali uporna Mega se ponovo vratila i posle atraktivnih poteza Kazalona, Rudana i Đurišića, kao i nekoliko odličnih odbrana, stigla do četiri poena prednosti. Ušlo se u neizvesnu završnicu, igralo se koš za koš, a razigrao se i Rori, pa je Baraćeva ekipa dočekala  poslednji minut sa tri poena viška. Do samog kraja je bilo neizvesno, a Igokea je ipak došla u poziciju da izbori produžetak, nakon što je na manje od četiri sekunde do isteka vremena sviran faul na Krofordu i dodeljena su mu tri slobodna bacanja. Pogodio je sva tri, da bi Kazalonov ambiciozan pokušaj sa Megine polovine sa zvukom sirene je bio neprecizan i otišlo se u produžetak.

Otvorili su Rori i Kazalon dodatnih pet minuta sa dve trojke i tako omogućili Megi da uspostavi kontrolu. Čuvala ja prednost, a onda je Mušikić posle ofanzivnog skoka na 42 sekunde do kraja postigao ključne poene i stavio tačku na uzbudljiv duel u Laktašima. Herojska pobeda Mega MIS-a.

U narednom kolu Mega dočekuje Zadar, a susret u Hali sportova Ranko Žeravica zakazan je za ponedeljak, 23. januar, od 20.00.

Mega MIS: Rudan 17, Uskoković 3, Kobzistij, Kazalon 13, Đurišić 14 (6 as), Kovačević 6, Cerovina 17, Rori 29, Grbović 14, Marković, Mušikić 3, Stefanović

Igokea: Rej 12, Nerandžić 2, Delalić, Tanasković 22, Kroford 23, Jošilo 4, Milosavljević 12, Voler 6, Marić 16, Đorđević 12, Bošković

Foto: Igokea/Marija Vuruna