MEGA MIS OTVARA NOVU SEZONU U ABA LIGI PROTIV FMP-A, BARAĆ: „ŽELIMO DA ODIGRAMO NAJBOLJU MOGUĆU UTAKMICU“

Košarkaši Mega MIS-a u ponedeljak zvanično otvaraju novu, za klub 10. sezonu u ABA ligi. Na startu takmičarske godine 2022/23 gostuju u Železniku ekipi FMP Meridian u ponedeljak od 18.00, uz direktan prenos na TV Arena Sport. I ove sezone, kao i svih prethodnih, Mega MIS ulazi u takmičenje kao najmlađa ekipa sa prosekom godina 20,1.

Trener Marko Barać pred zvaničan debi na klupi Mege ističe da je zadovoljan odrađenim tokom priprema, ali ulogu favorita prepušta domaćinu.

Počinje nova sezona u ABA ligi koju smo sa nestrpljenjem čekali. Momci su veoma dobro trenirali čitavog leta i u pripremnom periodu smo uradili sve što smo želeli. FMP je bio vrlo aktivan na tržištu i pojačao je ekipu veoma kvalitetnim i iskusnim igračima. Iz tog razloga, kao i činjenice da je već neko vreme u takmičarskom ritmu, prepuštamo mu ulogu favorita. Želimo da odigramo najbolju moguću utakmicu i ako se ukaže prilika za nešto više bićemo spremni,

rekao je Barać.

Kapiten Mega MIS-a Luka Cerovina ističe da ekipa mora biti spremna za izazovno gostovanje.

Očekuje nas veoma teška utakmica protiv odlične ekipe sa kojom smo već odigrali jedan meč u pripremnom periodu. FMP igra veoma dobro kod kuće i sigurno je da želeti da pobedom otvore sezonu. Na nama je da koncentrisani i spremni uđemo u utakmicu i da na terenu prikažemo naš dobar i naporan rad sa priprema,

rekao je Cerovina.

Mega MIS i FMP su se dosad sastajali u 12. navrata u regionalnom prvenstvu, a oba tima slavila su po šest puta i imaju učinak 4-2 na svom terenu. U poslednjem okršaju minule sezone Mega je slavila kao gost u Železniku 86:79.

Foto: Mega MIS