MEGA MIS BILA NA PRAGU PREOKRETA U POSLEDNJOJ ČETVRTINI, ALI IZGUBILA OD FMP-A NA PREMIJERI U ABA LIGI

Košarkaši Mega MIS-a nisu uspeli pobedom da otvore novu sezonu u ABA ligi. Posle 40 minuta velike borbe pretrpeli su poraz od FMP-a Meridian u Železniku 76:90 (17:27, 20:19, 19:17, 20:27). Izabranici Marka Baraća su polako hvatali zalet, pa su posle 10 minuta bili u dvocifrenom zaostatku. Kako je meč odmicao tako su igrali sve bolje, pa su početkom odlučujućeg kvartala prišli na samo dva poena minusa. Ipak, u odlučujućim trenucima lopta nije htela u koš, pa je iskusniji rival odbio nalet Mege, stekao ponovo dvocifren višak i do kraja ga sačuvao.

U ekipi Mega MIS-a najefikasniji je bio Malkolm Kazalon sa 17 poena, dok je Danko Branković na zvaničnom debiju postigao 16 poena, uz pet skokova i tako sakupio 19 indeksnih poena. Ahmad Rori je brojao do 13, ali je ubeležio i pet skokova, kao i četiri asistencije. Iako je bio u protokolu za susret u Železniku, nedovoljno oporavljeni Nikola Đurišić nije mogao da pomogne ekipi.

FMP je sa 19 poena predvodio Bo Bič, 14 poena je dodao Paulijus Valinskas. Dvocifrenu učinak ubeležili su i Trent Frejzer sa 13, kao i Ebuka Izundu sa 11 poena.

Na startu susreta se vodila ravnopravna borba, a onda se domaćin odlepio serijom 8:0 i potom na prvi odmor otišao sa 27:17. Za tili čas izabranici Marka Baraća su u nastavku prišli na tri poena zaostatka, ali je FMP uspeo da sačuva prednost i posle 20 minuta igre vodio sa 46:37.

Posle nešto lošijeg početka trećeg kvartala, Mega je predvođena Rorijem i Cerovinom uhvatila priključak, a onda u uvodnih par minuta odlučujuće deonice uz pomoć Brankovića prišla i na dva poena minusa. Kapiten Luka Cerovina potom nije imao sreće da pogodi šut sa distance za preokret. U narednih par minuta se vodila velika borba za svaku loptu, ali je ekipa Nenada Stefanovića uspela da se odbrani i zatim na par minuta do kraja stekla stekla nedostižnu prednost.

Mega MIS: Branković 16 (indeks 19), Bogavac, Rudan 6, Uskoković 8, Kobzistij 4, Kazalon 17, Đurišić, Kovačević, Cerovina 8, Rori 13 (5sk, 4as), Grbović, Mušikić 4

FMP Meridian: Frejzer 13, Bič 19, Pavićević, Stepanović 8, Nerandžić 6, Šaranović 6, Simović 4, Izundu 11, Janković 2, Dženkins 7, Vujičić, Valinskas 14

U nedelju od 12.00 košarkaši Mege u okviru drugog kola ABA lige dočekuju Igokeu.

Foto: AdmiralBet ABA League