SJAJNA PARTIJA MEGE I BORBA DO POSLEDNJIH SEKUNDI, ALI PORAZ OD LOKOMOTIVE KUBANJ ZA KRAJ VTB SUPERKUPA

Košarkaši Mega MIS-a bili su na pragu trijumfa u borbi za peto mesto na VTB Superkupu, ali su u poslednjim sekundama ipak pretrpeli poraz od Lokomotive Kubanj 93:95 (15:24, 27:26, 30:15, 21:30). Izabranici Marka Baraća su odigrali odličan meč, posebno briljirali u trećoj četvrtini, ali nisu u dramatičnom finišu uspeli da sačuvaju višak. Sastav iz Krasnodara je stigao do izjednačenja, a u penal završnici i do pobede.

Sjajan meč odigrao je Malkolm Kazalon. Upisao 29 poena i zadavao velike glavobolje odbrani rivala prodorima. Preuzeo je odgovornost i u poslednjim trenucima, ali nije imao sreće da obezbedi svom timu pobedu. Ispratio ga je Ahmad Rori sa dabl-dablom od 12 poena i 10 asistencija, a odličan je bio i Aleksa Uskoković sa 13 poena. Po 10 postigli su Andrija Grbović i Matej Rudan, dok je Danko Branković brojao do osam, uz 11 uhvaćenih lopti.

Trener Barać u poslednjoj utakmici na turniru u Moskvi nije mogao da računa na kapitena Luku Cerovinu zbog povrede, a u glavni grad Rusije zbog zdravstvenih problema nije otputovao Nikola Đurišić.

Pobednički sastav predvodio je Džejlen Barford sa 21 poenom, 16 je dodao Aleksandr Ščerbenjev, dok su po 15 postigli Darnel Vilis i Andrej Martjuk.

Učešće na VTB Superkupu bez sumnje je bilo od dragocene vrednosti za Marka Baraća i njegov mladi tim. Odmerili su se sa velikanom evropske košarke moskovskim CSKA, odigrali hrabro protiv daleko iskusnijeg Uniksa, borili se do poslednjih sekundi sa jednim od najboljih ruskih timova prethodnih godina – Lokomotivom Kubanj.

Košarkaše Mege po povratku u Beograd očekuje duel u Železniku protiv FMP-a, na startu nove sezone u ABA Ligi (3. oktobar, 18.00).

Mega MIS: Grbović 10, Rori 12 (10as), Kazalon 29 (ind 27), Rudan 10, Branković 8 (11sk), Mušikić 5, Šljivančanin, Cerovina, Kovačević 6, Uskoković 13, Bogavac

Lokomotiva Kubanj: Vilis 15, Uzinski 10, Martjuk 15, Ščerbenjev 16, Barford 21, Dotcenko, Emčenko 7, Sičkov, Vedišev 5, Dolinjin 6, Elatoncev

Foto: VTB League