MEGA MIS PREDSTAVILA NOVU GARNITURU DRESOVA I TIM ZA NASTUPAJUĆU SEZONU

Košarkaški klub Mega MIS predstavio je ekipu za nastupajuću sezonu, a istom prilikom i dresove u kojima će se izabranici Marka Baraća susresti sa izazovima tokom takmičarske godine 2022/23. Kao i ranije, Mega u sezonu ulazi sa veoma mladim i talentovanim timom prosečne starosti igrača od 20,1 godinu. Najiskusniji je Ahmad Rori sa 27 godina, pa će trener Barać imati zadatak da mladu ekipu izvede na pravi put.

I ovoga puta će tim na parketu sa kapitenskom trakom predvoditi Luka Cerovina. Pored njega u sastavu su i Danko Branković, Andrija Grbović, Oleksandr Kobzistij, Petar Kovačević, Ahmad Rori, Jovan Šljivančanin, Matej Rudan, Aleksa Uskoković, Malkolm Kazalon, Nikola Đurišić, Mihailo Mušikić, Luka Bogavac, Bogoljub Marković, kao i Asim Đulović i Aleksa Milenković koji će na dvojnu licencu braniti boje Mege i OKK Beograda.

Uz trenera Marka Baraća u stručnom štabu su i njegovi pomoćnici Tomislav Tomović, Đorđe Ilić i Dejan Pejić, zatim kondicioni trener Marko Sekulić i fizioterapeut Miloš Savić. Timski doktor je Uroš Stanković, dok je na mestu tim menadžera Milenka Tepića nasledio Novica Veličković.

Pored velikog broja mladih i talentovanih igrača, zaštitni znak kluba su i atraktivni dresovi. Megini biseri će sijati punim sjajem na parketima širom regiona u novim garniturama. Za razliku od minule sezone kada su nastupali u pink-lila kombinacijama sa rukavima, ovoga puta će igrati u opremi bez rukava kojom će dominirati pink i žuta boja.

Mega će pred početak takmičarske godine učestvovati i na VTB Superkupu u Moskvi od 22. do 25. septembra. Na turniru u VTB Areni naći će se još i moskovski CSKA, Uniks iz Kazanja, Lokomotiva Kubanj, Zenit i Partizan. Mega je smeštena u grupu sa Armejcima i Uniksom, a prvi meč odigraće 23. septembra protiv ekipe Emila Rajkovića.

U predstojećoj sezoni košarkaše Mega MIS-a očekuju brojni izazovi. Prvi u nizu u ponedeljak, 3. oktobra od 18.00 kada će izabranici Marka Baraća gostovati ekipi FMP Železnika u okviru prvog kola ABA lige.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov