JOVANOVIĆ: „ZASLUŽILI SMO DA PRODUŽIMO POLUFINALNU SERIJU, OVO NAM JE NAGRADA ZA OZBILJAN RAD TOKOM CELE SEZONE“

Košarkaši Mega Mozzarta napravili su veliko iznenađenje pošto su u revanš meču polufinala plej-ofa Superlige Srbije posle velikog preokreta pobedili Crvenu zvezdu sa 77:70 (12:22, 14:16, 28:15, 23:17) i tako izjednačili u seriji na 1-1. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su gubili 15 razlike u drugoj četvrtini, ali dodatno podmlađeni tim Mege je u ovom meču, reklo bi se, nadmašio sebe i savladao znatno kvalitetniji i iskusniji sastav Zvezde.

Rezultat u seriji je sada izjednačen 1-1, a majstorica za plasman u finale će se igrati u utorak u hali Aleksandar Nikolić.

Fantastičnu partiju u redovima Mege je pružio Matej Rudan sa 18 poena i 18 skokova koji je na pres konferenciji posle utakmice istakao da je njegova ekipa zasluženo slavila:

– Čestitao bih igračima Crvene zvezde na zaista fer i korektnoj igri. Prvo poluvreme smo bili ispod našeg energetskog nivoa, nismo se dovoljno borili, a Zvezda nas je “ubila” agresivnošću. U drugom poluvremenu postavili smo zonu za koju nisu imali rešenje. Takođe, mnogo više smo se borili, uhvatili smo neke bitne skokove, pogodili važne šuteve i zasluženo smo slavili,

izjavio je Rudan.

Trener Mege Vladimir Jovanović je na pres konferenciji istakao da je njegova ekipa zaslužila da produži ovu polufinalnu seriju:

– Bilo nam je mnogo teško i veoma važno da spremimo ovu utakmicu. Čestitao sam igračima u svlačionici , jer mislim da smo zaista zaslužili da produžimo ovu polufinalnu seriju, ne zbog zalaganja na ovoj utakmici posebno u drugom poluvremenu, već zbog cele sezone. Ovi momci su pre svega jako pošteni i mladi i naporno su radili ovih 10 meseci. Drago mi je, pre svega, zbog njih, što će ova serija imati i majstoricu. Mi smo promenom odbrane, ali pre svega načinom na koji smo pristupili energetski na oba koša, napravili veliku promenu u odnosu snaga i uveli utakmicu u egal. Oni su imali problem na našu zonsku odbranu, ali smo mi sa mnogo većom agilnošču odradili taj skok u napadu. U odbrani smo odigrali daleko agresivnije i mislim da smo zasluženo slavili. Čestitao bih Zvezdi na fer borbi, ali i još jednom mojim igračima kojima je ovo nagrada za celu sezonu za ozbiljan rad. Drago mi je što smo mi kao tim i klub ovako dobrom utakmicom pokazali da smo veoma ozbiljno shvatili ovu polufinalnu seriju,

izjavio je trener Mege.

Foto: Mega Mozzart