MEGA MOZZART POKAZALA KARAKTER, VELIKI PREOKRET PROTIV ZVEZDE ZA 1-1 U SERIJI

Veliki preokret i herojska pobeda Mege protiv Zvezde!

Košarkaši Mega Mozzarta napravili su veliko iznenađenje pošto su u revanš meču polufinala plej-ofa Superlige Srbije posle velikog preokreta pobedili Crvenu zvezdu sa 77:70 (12:22, 14:16, 28:15, 23:17) i tako izjednačili u seriji na 1-1. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su gubili 15 razlike u drugoj četvrtini, ali dodatno podmlađeni tim Mege je u ovom meču, reklo bi se, nadmašio sebe i savladao znatno kvalitetniji i iskusniji sastav Zvezde.

Samson Ružencev je bio najefikasniji u redovima Mege sa 23 poena, a sjajni su bili Matej Rudan sa 18 poena i 18 skokova, kao i Aleksa Uskoković sa 14 poena i 8 skokova.

Rezultat u seriji je sada izjednačen 1-1, a majstorica za plasman u finale će se igrati u utorak u hali Aleksandar Nikolić.

Pre početka utakmice publika u hali Mega Factory je velikim aplauzom pozdravila košarkaše i članove stručnog štaba mlađih kategorija kluba koji su ove sezone postigli neverovatne rezultate i to juniorsku ekipu koja je osvojila juniorsku Evroligu i U19 ABA ligu, a sa njima kadete i pionire Mege koji su postali prvaci Srbije!  

Mega je dobro počela meč, veoma čvrsto u odbrani, baš onako kako je u najavi revanša priželjkivao trener Vladimir Jovanović. Zvezda je nepuna tri minuta bila bez koša, ali Mega nije uspela za to vreme da stekne osetniju razliku. Crveno-beli su potom konsolidovali svoje redove, razigrao se Luka Mitrović, Holins je pogodio tri vezane trojke i Zvezda je serijom 14:1 stekla dvocifrenu prednost. Izabranici trenera Dejana Radonjića u tim trenucima u potpunosti su preuzeli kontrolu nad utakmicom agresivnom odbranom i dominacijom u skoku, dok je Andrija Grbović prikazao dobru rolu za vreme provedeno na terenu

Dodatnu energiju u igru domaćeg tima početkom druge četvrtine uneo je kapiten Luka Cerovina i nagovestio da bi Mega mogla uspešno da parira aktuelnom regionalnom šampionu. Ipak, crveno-beli imali su spreman odgovor u liku Ognjena Dobrića i Luke Mitrovića, pa je Zvezda stigla do u tom trenutku maksimalnih +15.

Međutim, Mega nije pomišljala na predaju. Najmlađi tim u čitavom regionu pokazao je zavidan karakter i u trećoj četvrtini počeo strpljivo da topi prednost tima sa Malog Kalamegdana. Sjajne epizode u sustizanju prednosti imali su Ružencev, Rudan i Uskoković. Mega je trošila ogromnu energiju da bi stigla prednost crveno-belih, a u toj nameri bila je lišena pomoći veoma raspoloženog kapitena Cerovine koji je već početkom drugog poluvremena morao na klupu zbog četiri lične greške.

Veliki trud Mege se isplatio pa je poenima Alekse Uskokovića iz kontranapada tim Vladimira Jovanovića u finišu treće deonice ponovo došao do vođstva – 51:50.

Velika borba rasplamsala se u poslednjoj deonici. Zvezda je stigla do pet poena prednosti, ali onda su na scenu stupili Ružencev, Rudan i Cerovina. Ružencev i Cerovina su pogađali kad je bilo najpotrebnije, Rudan je obezbedio dodatnu sigurnost u skoku, a meč je završio sa čak 18 uhvaćenih lopti od kojih su 9 bili u napadu. Mega je zonskom odbranom uspela da poremeti napad Zvezde, koja je poslednji put povela na 4 minuta do kraja sa 68:69. Do kraja utakmice su gosti postigli samo jedan poen sa linije slobodnih bacanja, a posle poena Simanića nakon ofanzivnog skoka, Cerovina pogađa i možda ključnu trojku na meču za 73:69. Mitrović na drugoj strani pogađa jedno slobodno bacanje a Rudan posle dva ofanzivna skoka pogađa za 75:70, pa je do kraja utakmice Mega uspela da odbrani prednost i stigne do velike pobede.

Mega Mozzart: Paunović, Vujić, Ružencev 23, Rudan 18 (18 skokova, indeks 32), Uskoković 14 (8 skokova), Kočović, Kovačević, Cerovina 12, Grbović 4, Simanić 6, Mušikić, Bogavac.

Crvena zvezda mts: Lazarević 2, Davidovac 6, Mitrović 16 (9 skokova), Lazić 5, Dobrić 15, Holins 9, Simonović, Ivanović 9, Marković 2, Vajt 6, Kuzmić 2, Cirbes.

Foto: Mega Mozzart