BOGOLJUB MARKOVIĆ OTPUTOVAO U ITALIJU NA KAMP „KOŠARKA BEZ GRANICA EVROPA 2022“

Mladi košarkaš Mega Mozzarta Bogoljub Marković otputovao je u Milano gde će od 1. do 4. juna učestvovati na ovogodišnjem izdanju kampa „Košarka bez granica Evropa“ koji zajednički organizuju NBA i FIBA. Na kampu će učestvovati najtalentovaniji košarkaši i košarkašice uzrasta do 17 godina starosti iz 24 države.

Bogoljub Marković je ove sezone bio neizostavni deo u fantastičnim uspesima mlađih selekcija Mege pošto je sa kadetima (U17) osvojio prvenstvo Srbije, sa juniorima (U19) je osvojio ABA U19 dok je sa juniorskim timom (U18) slavio titulu prvaka juniorske Evrolige.

Učesnike kampa će trenirati NBA asovi poput Danila Galinarija (Atlanta), Terensa Mena (LA Klipers) i Kembe Vokera (Niksi). Pored njih tu će biti i treneri Tejlor Dženkins (Memfis), Dejvid Adelman (Denver), Džoni Brajant (Niksi), Edniš Karij (Portland), a direktor kampa je Marin Sedlaček.

Igrači i treneri će voditi kampere kroz različite aktivnosti, uključujući vežbe efikasnosti kretanja, ofanzivne i defanzivne veštine, takmičenja za tri poena, utakmice 5 na 5 i sesije razvoja životnih veština i liderstva. Na ceremoniji poslednjeg dana kampa biće dodeljena priznanja MVP BWB Evrope 2022, MVP u odbrani, šampion u šutiranju za tri poena, kao i nagrada Patrik Bauman za sportsko ponašanje dečacima i devojčicama koji se ističu na terenu i kao lideri, navodi se u saopštenju kampa „Košarka bez granica Evropa 2022.

Bivši učesnici ovog kampa su i sadašnji NBA igrači poput Danila Galinarija, Denija Avdije, Kilijana Hejsa, Darija Šarića, Jonasa Valančijunasa…

Prvo izdanje kampa „Košarka bez granica“ je bilo 2001. godine, a u međuvremenu je kroz kamp prošlo preko 3.700 košarkaša i košarkašica iz 133 zemalja, među kojima su bile mnoge NBA i WNBA zvezde, kao i velika imena evropske i svetske košarke.

Foto: Mega Mozzart