JUNIORI MEGE U SREDU PROTIV INSEP-A OTVARAJU F8 TURNIR JUNIORSKE EVROLIGE U BEOGRADU

Juniorska ekipa KK Mega Mozzart će od srede 18. maja do subote 21. maja  učestvovati na  „Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament Finals“ koji se održava u Hali sportova Ranko Žeravica. Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića se nalaze u A grupisa ekipama Makabija, INSEP-a i Real Madrida, a upravo će oni u sredu od 9 ujutru otvoriti F8 turnir sa utakmicom protiv francuskog INSEP-a.

Juniorska selekcija Mege je u dva navrata bila vicešampion juniorske Evrolige, 2017. i 2019. godine.

U B grupi se takmiče Crvena zvezda mts, ASVEL, Stelazura i Next Generation selekcije. Dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe će se u subotu od 12:30 časova boriti za titulu šampiona juniorske Evrolige.

Trener juniora Mega Mozzarta Dragoljub Avramović će na finalnom turniru moći da računa na sledećih 12 igrača: Sergej Jeremić, Petar Milosavčević, Andrija Jelavić, Asim Đulović, Nikola Đurišić, Bogoljub Marković, Danilo Dožić, Nikola Đapa, Basala Bagajoko, Aleksa Milenković, Timotej Malovec i Andrej Mušicki.

Pred početak F8 turnira trener juniora Mege Dragoljub Avramović je kratko istakao da će se njegova ekipa potruditi da na najbolji način reprezentuje klub:

– Potrudićemo se da igramo lepu i kvalitetnu košarku i da na najbolji način reprezentujemo naš klub. Imamo talentovane igrače koji kao i svi mi jedva čekaju da turnir počne i da se takmiče protiv najboljih evropskih timova,

izjavio je Avramović.

Raspored:

18.05. od 09:00: Mega Mozzart – PFYM INSEP Paris (Francuska)
19.05. od 11:00: Real Madrid (Španija) – Mega Mozzart
20.05. od 09:00: Mega Mozzart – Makabi Tel Aviv (Izrael)
21.05: od 12:30: finale

Foto: Mega Mozzart