SJAJNI JUNIORI MEGE RAZBILI INSEP NA STARTU F8 JUNIORSKE EVROLIGE

Velika pobeda na startu F8 juniorske Evrolige!

Juniori Mega Mozzarta su sjajno započeli „Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament Finals“ koji se održava u Hali sportova Ranko Žeravica pošto su u prvom kolu bili bolji od francuskog INSEP-a sa 70:54 (20:18,17:10, 19:11, 14:15). Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića su odigrali sjajan meč, pogotovo u odbrani i u potpunosti su kontrolisali celi tok susreta protiv jednog od favorita za osvajanje titule, pa su na kraju i više nego zasluženo došli do ubedljive pobede.

Najbolji u redovima Mege su bili Nikola Đurišić sa 20 poena i 7 skokova, kao i Basala Bagajoko sa 17 poena i 14 skokova. U francuskoj ekipi je Rajan Ruper postigao 19 poena.

Juniori Mege narednu utakmicu igraju na istom mestu u četvrtak od 11 časova a protivnik će biti Real Madrid.

Juniori Mege su čvrsto ušli u utakmicu i posle početnog odmeravanja snaga, brzo preuzeli vođstvo uz odličnog Bagajoka pod oba koša, kao i Đurišića koji je sjajno probijao odbranu francuake ekipe. Prednost bi bila i veća da nisu promašili nekoliko slobodnih bacanja, ali je u drugoj deonici odbrana bila na najvišem nivou, Mega je dozvolila samo 10 poena protivniku, pa je rezultat na poluvremenu 37:28.

Francuska ekipa je bila skoro 5 minuta bez poena u trećoj deonici, Mega je povećala prednost na 13 poena a nakon mini serije protivnika, usledio je odgovor Mege u nizu ukradenih lopti i lakih poena. Na kraju treće četvrtine je bilo plus 17, a u poslednjoj deonici pobeda Mege nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

U18 Mega Mozzart: Jeremić, Milosavčević, Jelavić 8 (8 skokova), Đulović 12, Đurišić 20 (7 skokova), Marković, Dožić, Đapa 2, Bagajoko 17 (14 skokova, indeks 29), Milenković 7, Malovec 1, Mušicki 3.

U18 PFYM INSEP: Traore, Soulak 4, Diakite, Pikar, Ažinsa 10, Ruper 19, Bulefa, Korea, Žak, Log 2, Hamon Krespin 11, Penda 8.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov