SJAJNO PRVO POLUVREME MEGE ZA UBEDLJIVU POBEDU PROTIV VOJVODINE

Sjajan početak polufinalne serije za Megu!

Košarkaši Mega Mozzarta su i više nego ubedljivom pobedom započeli polufinalnu seriju Plej-ofa Superlige pošto su u hali Mega Factory savladali Vojvodinu sa 87:60 (28:12, 29:8, 13:25, 17:15). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su odigrali fantastično prvo poluvreme koje su završili sa 37 poena prednosti, da bi u nastavku rutinski priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Boriša Simanić sa 18 i Samson Ružencev sa 16 poena. U ekipi Vojvodine se istakao Dušan Beslać sa 16 poena.

Polufinalna serija plej-ofa se takođe igra na dve pobede a druga utakmica je na programu već u ponedeljak 16. maja od 19 časova u Novom Sadu. Eventualna treća utakmica će se igrati u sredu 18. maja u hali Mega Factory.

Pre početka utakmice direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandrar Grujin dodelio je Petru Kovačeviću trofej za najboljeg skakača prvog dela takmičenja koji je Kovačević zaslužio igrama za OKK Beograd, dok je trofej za najboljeg asistenta dobio njegov saigrač iz OKK Beograda Luka Mitrović.

Mega je započela utakmicu sa petorkom Uskoković, Ružencev, Cerovina, Simanić, Mušikić. Dobar početak Mege koja uz kontrolu skoka i nekoliko podeljenih asistencija stiže do plus 8. Serija Mege se nastavlja pa poenima Uskokovića izabranici trenera Jovanovića imaju 13 poena prednosti, da bi Bogavac trojkom sa osam metara postavio rezultat prve četvrtine, 28:12.

Nastavila je Mega sa sjajnom energijom i u drugoj četvrtini, pa je iz kontri lako dolazila do poena, uz odličnu odbranu i mnoštvo atraktivnih poteza. Prednost je rasla iz minuta u minut, da bi sredinom četvrtine ona iznosila čak 33 poena, 51:18. Fantastična odbrana Mege je limitirala Vojvodinu na samo 2 postignuta poena za poslednjih 6 i po minuta igre druge četvrtine pa je Simanić snažnim zakucavanjem sa dve ruke doneo Megi plus 37 za 57:20 na poluvremenu.

Imala je Mega problema u napadu u trećoj četvrtini, što su gosti iz Novog Sada iskoristili da smanje zaostatak, ali nikako i da se spuste ispod 25 poena razlike. U poslednjoj četvrtini priliku su dobili i igrači koji nisu puno igrali u prethodnom periodu, a konačan rezultat  je bio 87:60.

Mega Mozzart: Paunović, Vujić 2, Ružencev 16, Rudan 5, Uskoković 10, Kočović 3, Kovačević 6, Cerovina 1 (5 asistencija), Grbović 8, Simanić 18 (12 skokova, indeks 28), Mušikić 10, Bogavac 8.

Vojvodina: Kočić 3, Banjac 2, Beslać 16, Marić 4, Nedeljkov, Gaćeša 7, Bjelica, Mirotić, Popović 12, Rakićević 12, Nil 4, Stanojević.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov