JOVANOVIĆ: „UTAKMICA JE BILA NEIZVESNA I JAKO INTERESANTNA, OVA POBEDA MNOGO ZNAČI MOM MLADOM TIMU“

Košarkaši Mega Mozzarta su u utakmici 25. kola ABA lige posle još jedne neizvesne završnice slavili na gostovanju protiv Zadra sa 81:85 (21:18, 22:22, 11:20, 27:25). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su uspeli da se revanširaju Zadru za poraz u prvom delu prvenstva, pošto su na današnjoj utakmici imali prednost najveći deo utakmice, da bi u finišu dobrom energijom i koncentracijom u ključnim momentima uspeli da odbrane pobedu.

Na pres konferenciji posle utakmice, trener Mege Vladimir Jovanović je istako da ova pobeda mnogo znači njegovom mladom timu:

– U najavi utakmice sam pomenuo da je Zadar u dobrom momentu i da je kvalitetan tim i na unutrašnjim i spoljnim pozicijima. Znali smo da nas čeka jako težak posao obzirom da smo igrali utakmicu protiv Splita pre tri dana. Prvo poluvreme, a rekao bih i celu utakmicu, imali smo problem sa skokom u napadu koji ih je na neki naš dobar napad vraćao u utakmicu. Pre toga smo imali problem sa igrom 1 na 1 gde su njihovi spoljni igrači često završavali sa poenima na obruču i zbog toga je na kraju krajeva, i utakmica bila egal. Na svaku našu dobru igru oni su imali dobar odgovor sa šutem za tri poena. Utakmica je bila neizvesna i jako interesantna, po mom mišljenju, mislim da smo zasluženo pobedili. Čestitam ekipi Zadra na fer i korektnoj igri i želim im puno sreće u nastavku sezone. Čestitam i mojim momcima obzirom da smo određeni period bili u negativnoj seriji. Ovo mnogo znači mom mladom timu za nastavak ABA lige i kasnije za nastavak našeg prvenstva,

izjavio je Jovanović.

Foto: Zadar/Zvonko Kučelin