MEGA ODLIČNOM IGROM DO POBEDE U ZADRU

Mega slavila u Zadru za povratak na pobednički kolosek!

Košarkaši Mega Mozzarta su u utakmici 25. kola ABA lige posle još jedne neizvesne završnice slavili na gostovanju protiv Zadra sa 81:85 (21:18, 22:22, 11:20, 27:25). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su uspeli da se revanširaju Zadru za poraz u prvom delu prvenstva, pošto su imali prednost najveći deo utakmice, da bi u finišu dobrom energijom i koncentracijom u ključnim momentima uspeli da odbrane pobedu.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Boriša Simanić sa 21 poenom i Luka Cerovina sa 17, koji je još imao 7 skokova i 5 asistencija. Prvu utakmicu za Megu još od decembra i povrede na meču sa Splitom je odigrao Kazalon, koji je u igri proveo nešto više od 3 minuta. U ekipi Zadra se istakao Dario Drežnjak sa 20 poena.

Posle 25 odigranih kola ABA lige Mega Mozzart ima skor 9-14 uz utakmicu manje, dok Zadar ima 7 pobeda i 16 poraza. Mega Mozzart će narednu utakmicu igrati u nedelju 10. aprila od 12 časova kada će u Hali sportova Ranko Žeravica dočekati Partizan NIS.

Mega je započela utakmicu sa petorkom Smit, Ružencev, Jović, Simanić i Matković. Nekoliko promašaja na obe strane na početku utakmice uz tri promašena slobodna bacanja Mega. Ipak, igra se ubrzala, pa Mega poenima Simanića i Jovića vodi 7:8. Posle kratke slabije sekvence Mege i vođstva Zadra 12:8, Ružencev zakucava, a potom pogađa za tri, uz još jednu trojku Simanića pa Mega vodi 12:16. Zadar preuzima kontrolu na terenu i serijom 7:0 vraća vođstvo, da bi rezultat prve četvrtine postavio Uskoković pogotkom sa poludistance za 21:18 na kraju četvrtine.

Cerovina vezuje dve trojke na početku druge četvrtine i vođstvo 23:24. Narednih nekoliko minuta se praktično igralo koš za koš gde nijedna ekipa nije stekla prednost veću od tri poena. Rudan i Jović odlično sarađuju i ne dozvoljavaju ekipi Zadra da se odlepi. U finišu četvrtine Mega u nekoliko navrata nije dobro zagradila ofanzivni skok Zadra pa domaća ekipa ima prednost 43:40 na poluvremenu.

Odlično je Mega započela drugo poluvreme uz poene Matkovića iz reketa i dve trojke Simanića na dodavanje Cerovine, da bi upravo zakucavanjem Simanića Mega stigla do plus 9, 45:54. Zadar iz nekoliko ofanzivnih skokova uspeva da priđe Megi, ali bitnu trojku pogađa Cerovina. Zadar je takođe precizan za tri, da bi Mega dobrom odbranom u finišu deonice i zakucavanjem Rudana pod faulom stigla do 54:60 pred poslednjih 10 minuta igre.

Jović i Simanić bitnim trojkama odbijaju napade Zadra, ali Mega ne uspeva da povede se više od 6 poena razlike. Mega je odlična u reketu Zadra, ali domaća ekipa uspeva trojkama da drži priključak na 2-3 poena do kraja utakmice. Cerovina ispravlja svoj promašaj i donosi Megi plus 5, ali Mavra pogađa trojku sa velike daljine za 78:80. Zatražio je trener Mege tajm-aut na 34 sekunde do kraja posle kog je Smit polaganjem doneo plus 4 Megi. Zadar uzvraća preko Kartera, ali Smit pogađa jedno slobodno bacanje. Vuković je fauliran pri skoku na 4 sekunde do kraja kod rezultata 80:83 za Megu. Igrač Zadra je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, da bi tačku na pobedu stavio Simanić sa oba pogođenja slobodna bacanja za konačnih 81:85.

Zadar: Karter 12, Marčinković 5, Paponja, Jordano 13, Brala, Vuković 6 (11 skokova), Junaković 10, Buljan, Drežnjak 20, Mavra 11, Tompson 4.

Mega Mozzart: Vujić, Ružencev 6, Jović´9, Rudan 11, Uskoković 2, Kočović, Smit 5, Cerovina 17 (7 skokova, 5 asistencija), Matković 14, Kazalon, Simanić 21, Mušikić.

Foto: Zadar/Zvonko Kučelin