MEGA MOZZART U LJUBLJANI TRAŽI POVRATAK U FORMU

Mega Mozzart na teškom gostovanju u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije.

U nedelju 13. marta od 17 časova, Mega Mozzart će u okviru utakmice 22. ABA lige gostovati u Ljubljani ekipi Cedevita Olimpije. Izabranike trenera Vladimira Jovanovića očekuje težak meč u dvorani Stožice gde će pokušati da se vrate na pobedničku traku posle nekoliko poraza u regionalnom takmičenju.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred susret protiv Cedevita Olimpije istakao da njegova ekipa mora da bude strpljiva i da nađe prave šuteve:

– Radi se o izuzetno kvalitetnom protivniku koji spada u red najjačih napadačkih timova ABA lige. Delimično su promenili roster, u prethodnom periodu su doveli nekoliko iskusnih i kvalitetnih igrače, internacionalce i domaće igrače koji imaju iskustvo igranja u najjačim ligama. U poslednje vreme igraju veoma dobro u oba takmičenja, ABA ligi i Evrokupu. Igraju jako brzo i obzirom na broj kvalitetnih igrača koji imaju u bekovskoj liniji, svaku priliku koja im se otvori u šutu za tri poena će iskoristiti, bez ozbira da li je to početak napada. Iz tog razloga dve najvažnije stvari koje bi trebali da zaustavimo su to njihovo trčanje i šut za tri poena. Na drugoj strani, mi moramo da igramo našu igru, da pokušamo da nađemo naš ritam koji podrazumeva jednu dozu trčanja, ali pre svega moramo u trenucima kada to ne funkcioniše, da budemo strpljivi i nađemo prave šuteve da bi se nadali dobroj utakmici,

izjavio je trener Mege.

Mega Mozzart trenutno ima po 8 pobeda i 12 poraza u ABA ligi dok Cedevita Olimpija ima skor 12-7. Mega i Cedevita Olimpija su se do sada sastali 5 puta u regionalnom takmičenju uz skor 4-1 u korist domaće ekipe. U poslednjem susretu ove dve ekipe u okviru 9. kola ove sezone, Mega je slavila na domaćem terenu sa 104:75.

Plejmejker Mege Dejšon Smit istakao je da njegova ekipa u Ljubljani morao da odigra timski i čvršće kako bi došla u situaciju da se bori za pozitivan ishod:

– Moramo pre svega da uđemo u ovu utakmicu sa više samopouzdanja nego u neke prethodne. Cedevita Olimpija je izuzetno kvalitetna ekipa u dobroj seriji rezultata, a na nama je da odigramo timski i čvršće, kako bi mogli da se borimo za pozitivan ishod koji bi nam izuzetno značio,

izjavio je Smit.

Utakmica Cedevita Olimpija – Mega Mozzart igra se u nedelju 13. marta od 17 časova u Dvorani Stožice u Ljubljani uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović