JOVANOVIĆ: „U TREĆOJ ČETVRTINI SMO BILI NEPREPOZNATLJIVI, ENERGETSKI NISMO BILI NA NIVOU“

Košarkaši Mega Mozzarta poraženi su od Igokee u 21. kolu ABA lige sa 71:81 (15:14, 22:18, 13:28, 21:21). Prazni minuti domaćih u trećoj deonici skupo su koštali Megu u duelu koji je bio izuzetno značajan u borbi za šesto mesto koje vodi u plej-of. Iako je Mega imala vođstvo i vrlo solidnu igru u prvih 20 minuta, sve to je nažalost prokockano u drugom poluvremenu.

Na pres konferenciji posle utakmice, trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa u trećoj četvrtini bila naprepoznatljiva:

– Jako je teško pričati posle ove utakmice, pogotovo posle ovakvog drugog poluvremena, koje mi je pokvarilo kompletan utisak. Ta treća četvrtina je bila veoma loša. Mislim da su obe ekipe meč otvroile veoma nervozno. Prva četvrtina je bila sa malim brojem poena, ali smo uspostavili solidan protok lopte i stekli prednost. Čak je i naše vođstvo bilo manje nego što je trebalo da bude s obzirom da smo u tom završetku druge četvrtine na jedan dečiji način bacili dve tri lopte njime u ruke ili aut i propustili izgledne šanse za lake poene. U trećoj četvrtini smo bili neprepoznatljivi, jednostavno energetski nismo bili na nivou, niti jedan igrač. Sa druge strane, Igokea je sama delimično pronašla svoj ritam, a delimično iz naših grešaka, krenuo ih je šut i utakmicu su preusmerili na svoju stranu. Posle toga sve je sa naše strane bilo samo u pokušaju, jer nismo bili kadri da napravimo preokret. Čestitam Igokei na pobedi, a nama ostaje da pokušamo to da  popravimo za sledeću utakmicu,

izjavio je Jovanović.

Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović