MEGA U FINIŠU ISPUSTILA POBEDU U BARU

Mega preokrenula, ali Mornar u finišu stigao do pobede!

Košarkaši Mega Mozzarta su u okviru 10. kola ABA lige posle uzbudljivog finiša izgubili na gostovanju od ekipe Mornar-Barsko zlato sa 79:75 (14:10, 23:26, 22:21, 20:18). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su serijom 0:9 u poslednjoj četvrtini uspeli da stignu do minimalnog vođstva, ali je domaća ekipa bila koncentrisanija u poslednja dva minuta igre i na kraju stigla do pobede.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Karlo Matković sa 16 poena i Malkolm Kazalon sa 14. U ekipi Mornara se istakao Nemanja Gordić sa 14 poena.

Posle deset odigranih kola regionalnog takmičenja Mega Mozzart ima skor 4-6 dok je Mornar zabeležio 3 pobede i 7 poraza. Mega Mozzart će u narednom kolu u nedelju 12. decembra dočekati Split.

Vladimir Jovanović je započeo meč sa sledećom petorkom: Smit, Đurišić, Jović, Rudan i Matković. Nekoliko promašaja na obe strane na početku utakmice, Mornar sa linije slobodnih bacanja dolazi do početne prednosti, dok prve poene za Megu postiže Đurišić iz ulaza. Obe ekipe uglavnom iz reketa dolaze do poena, ali domaća ekipa na tri minuta do kraja četvrtine ima prednost 12:6. Mega uspeva posle dobre odbrane da flouterom Smita i zakucavanjem Kazalona priđe na dva poena, a rezultat posle prve četvrtine je 14:10.

Posle dosuđenog faula na šutu za tri poena i polaganjq Luisa pod faulom, domaća ekipa stiže do dvocifrene prednosti, 20:10. Ubrzo je usledio tajm-aut trenera Mege posle kojeg je ekipa zaigrala odlično na obe strane. Nekoliko odličnih odbrana je usledio iz kojih je Mega dolazila do lakih poena uz odličnu saradnju Rudana i Jankovića da bi zakucavanjem Jovića prišla na samo poen zaostatka, 22:21. Igralo se koš za koš u narednim minutima, Smit trojkom donosi izjednačenje, Matković iz alej-up zakucavanja i poenima posle skoka u napadu ne dozvoljava Mornaru da se odlepi, a potom i Rudan na minut i po do kraja pogađa trojku za vođstvo Mege, 32:33. Mornar uspeva da vrati prednost a Smit flouterom o tablu u poslednjom sekundi postavlja rezultat na poluvremenu, 37:36.

Jović pogađa trojku na startu treće četvrtine, ali odmah istom merom uzvraća Mihailović. Ekipe se smenjuju u vođstvu, dok je u odbrani Balcerovski u dva navrata odlično blokirao protivnike. Jović pogađa tešku trojku preko ruke za plus tri, ali Mega propušta priliku da dođe do osetnije prednosti. Matković se posle skoka u napadu iz teške pozicije u reketu dolazi do poena. Kazalon pogađa trojku, potom i sjajno blokira šut za tri Jeremića, ali Mornar ipak stiže do prednosti trojkom Mićovića za 56:54. Kazalon pogađa jedno slobodno bacanje, Đurišić krade loptu za lako polaganje, ali Luis teškom trojkom iz ugla donosi prednost domaćoj ekipi pred poslednjih 10 minuta igre, 59:57.

Povreda Rudana na početku poslednje deonice posle koje se više nije vraćao u igru i gde Mornar posle dosuđene tehničke greške Jovanoviću stiže do plus šest. Usledilo je sjajno „alej-up“ zakucavanje Matkovića pod faulom, Smit pogađa oba slobodna bacanja za 67:64. Dobro je igrala Mega u odbrani, ali je u napadu nekoliko minuta bila bez poena što je domaća ekipa iskoristila da dođe do plus 8, 72:64. Balcerovski i Kazalon su sigurni sa slobodnih bacanja pa Mega spušta na minus četiri na tri minuta do kraja. Nastavila je Mega sa odličnom odbranom, dok na drugoj strani Kazalon pogađa trojku a Jović oba slobodna bacanja za vođstvo Mege, 72:73. Ipak, Mornar koristi greške Mege na obe strane terena i u finišu serijom 5:0 stiže do 77:73. Matković ispravlja promašaj saigrača, Jeremić na drugoj strani pogađa prvo slobodno bacanje za 78:75 da bi posle promašaja drugog bacanja na 20 sekundi do kraja Mega krenula u napad za izjednačenje. Ipak, Kazalon iz ugla gazi liniju za tri poena i promašuje šut, posle čega je Lazić pogodio jedno slobodno bacanje za pobedu domaće ekipe 79:75.

Mornar-Barsko zlato: Mihailović 12, Luis 9, Mićović 9, Jeremić 5, Živanović, Šehović 4, Smit 9, Gordić 14, Rakočević, Lazić 8, Miković, Mozli 9.

Mega Mozzart: Balcerovski 6 (8 skokova), Ružencev, Jović 10 (8 skokova), Rudan 5, Kočović, Smit 11 (7 asistencije), Janković 2, Cerovina, Matković 16 (9 skokova), Kazalon 14, Đurišić 9, Simanić 2.

Foto: Mornar-Barsko zlato/Media Pro