MEGA U SUBOTU GOSTUJE U BARU, JOVANOVIĆ: „MORAMO DA BUDEMO JAKO FOKUSIRANI NA ODBRAMBENE ZADATKE“

U subotu 4. decembra od 17 časova Mega Mozzart će nastaviti takmičenje u ABA ligi kada će u okviru 10. kola gostovati u Baru ekipi Mornar-Barsko zlato. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića će posle pauze zbog FIBA prozora imati priliku da se eventualnom pobedom u Baru dodatno približe mestu koje vodi u plej-of pošto imaju jednu pobedu zaostatka za ekipama koje su trenutno u plej-of zoni.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu protiv Mornara istakao da njegova ekipa pre svega mora da bude fokusirana na odbrambene zadatke:

– Prethodnih nekoliko sezona Mornar je pravio izvanredne rezultate, uvek je bio visoko kotiran u ABA ligi. Ekipa Mornara već godinama igra jako dobru košarku predvođena trenerom Pavićevićem. Imaju napadački agresivan stil sa dosta šuteva za tri poena i to nisu promenili ni ove sezone. Samim tim, što se nas tiče, mi moramo svih 40 minuta da budemo koncentrisani, da nađemo svoj ritam utakmice, ali pre svega moramo da budemo jako fokusirani na odbrambene zadatke jer će u suprotnom to Mornar znalački iskoristiti s obzirom da imaju iskusnu ekipu,

izjavio je trener Mege.

Mega i Mornar su se do sada sastali 9 puta u ABA ligi uz skor 6-3 za Megu. U poslednjem susretu ove dve ekipe u okviru 18. kola prošle sezone, Mega je na domaćem terenu polaganjem Smita u poslednjoj sekundi slavila sa 90:89. U prošlom kolu regionalnog takmičenja Mega je na domaćem terenu pobedila Cedevita Olimpiju sa 104:75 dok je Mornar u Baru bio bolji od Splita sa 81:65.

Bek Mege Malkolm Kazalon je pred utakmicu u Baru istakao da njegovu ekipu očekuje teška utakmica, ali da želi da nastavi u dobrom smeru:

 – Posle važne pobede protiv Cedevita Olimpije u prošlom kolu, sigurno je da želimo da nastavimo u tom smeru. Očekuje nas teška utakmica, Mornar je posle slabijeg starta krenuo da podiže formu i moraćemo dobro da se pripremimo i uđemo koncentrisani u utakmicu ukoliko želimo pozitivan ishod, koji bi nam sigurno puno značio,

izjavio je Kazalon.

Utakmica Mornar-Barsko Zlato – Mega Mozzart igra se u subotu 4. decembra od 17 časova u SC Topolica u Baru, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović