JOVANOVIĆ: „ONO ŠTO SAM REKAO U NAJAVI SE I OBISTINILO, DOBILA JE EKIPA KOJA JE USPELA DA NAMETNE SVOJ KRITERIJUM IGRE“

Košarkaši Mega Basketa su u okviru 5. kola AdmiralBet ABA lige izgubili od FMP-a sa 82:89 (22:21, 16:27, 26:18, 18:23). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su uspeli da se vrate iz minus 12 sa početka treće četvrtine i da nekoliko puta stignu do izjednačenja, ali je FMP u poslednjoj četvrtini trojkama kažnjavao greške Mege i na kraju stigao do pobede u Hali sportova Ranko Žeravica.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa na svojoj polovini terena nedovoljno precizno ulazila u napade:

– Ono što sam rekao u najavi se i obistinilo. Dobila je ekipa koja je uspela da nametne svoj kriterijum igre i kontakta, što je FMP na kraju i uradio. Mi se nismo dobro snašli u većini situacija. Na našoj polovini terena smo nedovoljno precizno ulazili u napade, a u odbrani smo imali problem sa njihovim skokom u napadu. Činilo mi se da ćemo malo brže proći taj period tranzicije i da će momci koji su dobili nove, važnije uloge da će sve to malo ranije shvatiti. Ali, očigledno je da nisu. I dalje očekuju da neko umesto njih odradi te neke ključne stvari kako bi se dobila utakmica. Nas sada čeka serija težih utakmica i pokušaćemo ida iskoristimo ovaj period koji je pred nama da budemo bolji,

izjavio je Jovanović.

Foto: Mega Basket/Ivica Veselinov