MEGA SE VRAĆALA, FMP NA KRAJU SLAVIO U HALI SPORTOVA

Mega se vraćala iz dvocifrenog minusa, FMP u poslednjoj četvrtini odbio napad i stigao do pobede!

Košarkaši Mega Basketa su u okviru 5. kola AdmiralBet ABA lige izgubili od FMP-a sa 82:89 (22:21, 16:27, 26:18, 18:23). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su uspeli da se vrate iz minus 12 sa početka treće četvrtine i da nekoliko puta stignu do izjednačenja, ali je FMP u poslednjoj četvrtini trojkama kažnjavao greške Mege i na kraju stigao do pobede u Hali sportova Ranko Žeravica.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Dejšon Smit sa 17 poena, kao i Malkolm Kazalon i Karlo Matković sa po 13. U FMP-u se istakao Brajs Džons sa 24 poena.

Posle pet odigranih kola AdmiralBet ABA lige Mega Basket ima skor 2-3 dok je FMP zabeležio četiri pobede. Mega će u narednom kolu u ponedeljak 1. novembra gostovati Crvenoj zvezdi mts.

Vladimir Jovanović je započeo meč sa sledećom petorkom: Smit, Kazalon, Jović, Simanić i Balcerovski. Nekoliko ukradenih lopti Mege na početku utakmice koja posle četiri minuta igre vodi 9:4. FMP polaganjima hvata priključak, ali Simanić i Matković iz reketa održavaju prednost. Gosti stižu do izjednačenja, ali Balcerovski bacanjem na parket krade loptu i dodaje do Jovića koji u nastavku akcija asistira za polaganje Đurišića pod faulom. Rezultat prve četvrtine postavlja Kočović sa linije slobodnih bacanja za 22:21 posle 10 minuta igre.

Početak druge četvrtine pripada gostima koji serijom 0:8 stižu do plus sedam. Seriju gostiju prekida Balcerovski, koji je potom još jednom precizan iz reketa pa Mega uz polaganje Jovića polako hvata priključak. Simanić i Smit pogađaju trojke za rezultat 34:34 na tri minuta do kraja poluvremena. Ipak, seriju grešaka igrača Mege gosti uspevaju da kazne pa serijom pogodaka iz svih pozicija uspevaju da dođu do najvećih plus 10 na poluvremenu, 38:48.

Posle minus 12 na početku treće četvrtine, Kazalon pogađa trojku pa potom posle ukradene Cerovine zakucava u kontri. Odlična energija Mege se nastavila, zaostatak se topio iz minuta u minut da bi posle trojke i alejup zakucavanja Jovića Mega prišla na dva poena, 54:56. Igralo se koš za koš, u nekoliko navrata je Mega stizala do izjednačenja a rezultat pred poslednjih 10 minuta igre je 64:66.

Igrači Mege nisu bili koncentrisani na početku poslednje deonice pa je FMP brzo stigao do prednosti od sedam poena. Jović i Kazalon pogađaju trojku ali već u sledećim napadima istom merom odgovara FMP i čuva prednost, 75:82 na četiri minuta do kraja. Pokušavala je Mega da se vrati u utakmicu, ali ona je trojkom Nevelsa na dva i po minuta do kraja i definivno bila rešena, a konačan rezultat je postavio Smit trojkom za 82:89.

Mega Basket: Balcerovski 12 (4 ukradene lopte), Vujić, Ružencev, Jović 12 (6 asistencija), Kočović 2, Smit 17 (5 asistencija), Cerovina 2, Matković 13 (6 skokova), Kazalon 13, Đurišić 2, Simanić 9, Bogavac.

FMP: Nevels 17, Pavićević 4, Zajc, Vujičić 4, Džons 24, Šaranović, Nikolić 2, Tasić 15, Radonjić 6, Izundu 8 (10 skokova), Simović, Nerandžić 9.

Foto: Mega Basket/Ivica Veselinov