MEGA U NEDELJU U PODNE DOČEKUJE FMP U BORBI ZA TREĆU POBEDU U ABA LIGI

U nedelju 24. oktobra  od 12 časova Mega Basket će u okviru 5. kola AdmiralBet ABA lige dočekati FMP  a utakmica će se zbog poznate situacije za pandemijom Kovid 19 i u skladu sa propisima, odigrati u ograničenom kapacitetu u Hali sportova Ranko Žeravica, uz poštovanje svih zdravstvenih mera. Utakmici neće biti moguće prisustvo bez ulaznice a ograničen broj istih će moći da se preuzme na biletarnici Hale sportova Ranko Žeravica u nedelju od 11 časova pa do početka utakmice.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu protiv FMP-a izjavio da njegova ekipa mora da parira gostima u radnim zadacima: 

– Radi se o dosta promenjenom timu u odnosu na prethodnu sezonu, a igrači koji su ostali su dobili nove, veće uloge. Imaju dosta iskusnih igrača, domaćih i internacionalaca uz koje nekoliko mladih igrača stasavaju. U dosadašnjem delu prvenstva je FMP igrao jako dobro gde iz četiri kola imaju tri pobede. Glavnu snagu crpe iz odbrane, u toj odbrani pokušavaju da uspostave kriterijum sa dosta kontakata i ako im to uspe, umeju da budu jako nezgodan protivnik. Pored toga, odlični su u nekim radnim zadacima, poput skoka pod oba koša i u trčanju. Normalno je da imaju napadački kvalitet, pre svega preko internacionalaca. Džons pravi najveći broj kreacija za sebe i za druge, tu su i odlični šuteri Radonjić i Nevils, kao i Nerandžić koji je glavni igrač u uspostavljanju te odbrambene čvrstine, i Tasić koji može da igra i na četiri i pet, što im daje širinu i oplemenjuje njihov napad. Trener Nenad Stefanović radi stvarno odličan posao, mislim da je opravdao očekivanja kluba i za kratko vreme uspeo da ukomponuje tim i za sada izgledaju kao jako dobra celina. Mi ćemo morati, pre svega, da im pariramo na tim radnim zadacima. Što se tiče skoka i trčanja, obzirom da smo u prethodnom kolu imali problem sa skokom u napadu, to u svakom slučaju moramo da popravimo, ali i da odgovorimo istom merom u kontaktu, što će biti osnovna stvar na ovoj utakmici,

izjavio je trener Mege.

Mega Basket i FMP su se do sada sastali 10 puta u regionalnom takmičenju uz nerešen skor 5-5. U poslednjem susretu ove dve ekipe u 25. kolu prošle sezone, Mega je izgubila u Hali sportova sa 76:84. U prošlom kolu AdmiralBet ABA lige Mega je u Čačku izgubila od Borca sa 80:68 dok je FMP na domaćem terenu slavio protiv Mornara sa 83:81.

Centar Mege Aleksander Balcerovski je pred utakmicu sa FMP-om istakao da njegova ekipa mora da bude bolja u odbrambenim zadacima u odnosu na utakmicu iz prošlog kola:

–  Očekuje nas težak meč u nedelju protiv FMP-a. Moramo da budemo daleko bolji u odbrambenih zadacima u odnosu na poslednju utakmicu protiv Borca, to je najvažnije. Pored toga, potrebno je da održimo fokus svih četrdeset minuta i da odigramo čvršće u trenucima kada se prelama utakmica,

izjavio je Balcerovski.

Utakmica Mega Basket – FMP igra se u nedelju 24. oktobra od 12 časova u Hali sportova Ranko Žeravica, uz ograničeno prisustvo publike i uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Basket/Ivica Veselinov