MEGA PODRŠKA ZA KOŠARKU U KOLICIMA

Košarkaški klub Mega Basket postao je partner Košarkaškog kluba u kolicima Despot i na taj način pružio podršku projektu pod nazivom „Dupli pas“, koji za cilj ima promociju košarke u kolicima. Ovaj ambiciozan projekat inkluzivnog tipa nastao je na inicijativu Saveza košarkaša u kolicima Srbije i trebalo bi da okupi šest najboljih srpskih timova koji će se takmičiti u prvenstvu i Kupu.

– Drago nam je da smo u mogućnosti da podržimo ovako plemenitu ideju, a posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da će se ekipa u ovoj sezoni takmičiti pod nazivom Mega Despot. Izuzetno je važno da se u našem okruženju podigne svest o ljudima sa invaliditetom i nadam se da će ova akcija dati značajan doprinos tome – rekao je Goran Ćakić, generalni menadžer Mega Basketa.

Košarka u kolicima je najinkluzivniji sport, iz prostog razloga jer okuplja ljude sa različitim tipovima hendikepa, ali i one  bez invaliditeta, koji se u tom slučaju kroz igru stavljaju u situaciju hendikepa i time se njihove mogućnosti izjednačavaju na terenu.

– Ova naša saradnja nije slučajna, jer Despot i Mega dele iste vrednosti, pre svega u pogledu razvoja i promovisanja mladih košarkaša. I mi smo kao i Mega najmlađa ekipa u regionu i na to smo ponosni. Takođe, imamo i dva reprezentativca, od kojih je jedan od njih Lazar Makulović, sigurno najbolji mladi košarkaš u kolicima u Srbiji. Podrškom koju nam je ukazala Mega, sa aspekta društvene odgovornosti, svrstala se u red sa najvećim evropskim i svetskim klubovima. Zahvalni smo im na tome i uveren sam da će saradnja biti uspešna i dugoročna – konstatovao je Nikola Đurđević, predsednik i trener KKK Despot.

Foto: Mega Basket/Dragana Stjepanović