JOVANOVIĆ: „NISMO IMALI DOVOLJNO FOKUSA U ODBRANI, MLADOST NE SME DA NAM BUDE ALIBI“

Košarkaši Mega Basketa su u okviru 4. kola AdmiralBet ABA lige izgubili od Borca u Čačku sa 80:68 (13:18, 29:14, 18:24, 20:12). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u utakmici punoj preokreta dobro počeli meč, da bi u drugoj četvrtini Borac preokrenuo i došao do dvocifrene prednosti. U nastavku je Mega uspela na kratko da povede, ali je domaća ekipa trojkama kaznila greške Mege i u mirnoj završnici došla do pobede.

Na pres konferenciji posle utakmice, trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa bila bez dovoljno fokusa u odbrani:

– Čestitao bih ekipi Borca na pobedi. I pre utakmice sam rekao da su napravili tim kojim pokazuju da ove sezone imaju ambicije da naprave kvalitetniji rezultat nego prethodne takmičarske godine. S obzirom da sam ja Čačanin, mnogo mi je drago da se košarka ne vraća, nego se već vratila i svake godine je sve bolja i bolja. Moram da kažem da je atmosfera u hali bila više nego odlična – rekao je Jovanović i potom dublje analizirao meč:

– Ono čega sam se pribojavao to se na kraju i ostvarilo. Borac gaji napadačku košarku, a mi smo od četvrtine do četvrtine uspevali da ih kontrolišemo. Međutim, kada su se dešavali padovi, i tu pre svega mislim na skoku u napadu i kada smo bili bez dovoljno fokusa u odbrani njihovih šutera koji su u tome jako dobri, s obzirom da cela ekipa odlično šutira za tri poena, rezultat je išao gore. Na kraju nismo mogli da nađemo raspoloženog igrača koji bi nam dao nešto tečniji napad, a pali smo na nekim stvarima za koje smo znali da će nam praviti probleme. Još jednom bih čestitao Borcu, poželeo puno sreće i zdravlja u nastavku sezonu i posebno pohvalio publiku. Moja ekipa je jako mlada, ali ta mladost ne sme da bude alibi. Mi nastavljamo da radimo i pokušaćemo u narednom periodu da rastemo i budemo što bolji kako sezona bude odmicala,

izjavio je Jovanović.

Foto: KK Borac/Duško Radišić