MEGA BEZ OSTALA SNAGE ZA PREOKRET, BORAC TROJKAMA DO POBEDE U ČAČKU

Mega stala u poslednjoj četvrtini, Borac slavio u Čačku.

Košarkaši Mega Basketa su u okviru 4. kola AdmiralBet ABA lige izgubili od Borca u Čačku sa 80:68 (13:18, 29:14, 18:24, 20:12). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u utakmici punoj preokreta dobro počeli meč, da bi u drugoj četvrtini Borac preokrenuo i došao do dvocifrene prednosti. U nastavku je Mega uspela na kratko da povede, ali je domaća ekipa trojkama kaznila greške Mege i u mirnoj završnici došla do pobede.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Boriša Simanić sa 17 poena i Karlo Matković sa 12. U ekipi Borca je najbolji bio Hanter Hejl sa 26 poena.

Posle četiri kola AdmiralBet ABA lige Mega Basket i Borac imaju skor 2-2. Mega će u narednom kolu AdmiralBet ABA lige dočekati FMP a utakmica je zakazana za nedelju 24. oktobar od 12 časova u Hali sportova Ranko Žeravica na Novom Beogradu.

Vladimir Jovanović je započeo meč sa sledećom petorkom: Smit, Kazalon, Jović, Simanić i Matković. Domaća ekipa je bolje započela utakmicu i sredinom prve četvrtine sa dve trojke stigla do prednosti 10:5. Rudan i Balcerovski poenima iz reketa vraćaju Megu, koja od rezultata 13:7 pravi seriju 0:11 te se trojkom Cerovine prva četvrtina završila sa 13:18.

Matković vezuje šest poena za Megu na početku druge četvrtine za vođstvo 17:24. Simanić pogađa flouter a potom i ulaz na drugi obruč pa Mega vodi sa 22:30. Ipak, igrači Mege su nastavku potpuno stali, izgubila se tečnost u napadu, što je domaća ekipa iskoristila pa je do poluvremena Borac stigao i do dvocifrene prednosti, 42:32.

Simanić je sjajan na početku treće četvrtine sa tri trojke i blokadom, pa Mega spušta minus na četiri poena. Nastavila je Mega sa odličnom odbranom, pa je sa linije slobodnih bacanja i trojkom Đurišića stigla do prednosti, 51:52. Ipak, finiš četvrtine je pripao domaćoj ekipi koja vodi 60:56 pred poslednjih 10 minuta igre.

Mega nije uspevala da dođe do poena ni na početku poslednje četvrtine pa je Borac krenuo da se odlepljuje. Kada je Mega počela da pogađa u napadu, Borac je sa trojkama odbio napad, pa je u mirnoj završnici priveo utakmicu kraju za konačnih 80:68.

Borac: I. Đoković 13, Ćurčić, Hejl 26, Lopez 11, Tomašević, Pecarski 13, Lešić 8, Marinković 2, Novaković 5, Todorović, Čarapić 2, Janković.

Mega Basket: Balcerovski 11 (6 skokova), Vujić, Ružencev, Jović 7, Rudan 6, Kočović 1, Smit 4 (5 asistencija), Cerovina 3, Matković 12, Kazalon 4 (5 asistencija), Đurišić 3, Simanić 17.

Foto: KK Borac/Duško Radišić