JOVANOVIĆ: „PROTIV BORCA DA PRAZNE MINUTE SVEDEMO NA MINIMUM“

U nedelju 17. oktobra od 18 časova Mega Basket će u okviru 4. kola AdmiralBet ABA lige gostovati u Čačku ekipi Borca. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića će protiv Borca tražiti šansu za treću pobedu u regionalnom takmičenju čime bi sačuvali mesto pri vrhu tabele.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred gostovanje u Čačku istakao da će utakmica zavisit dosta od koncentracije njegovih igrača:

– Pre svega, mislim da je Borac u prelaznom roku pokazao da su njihove ambicije znatno više nego prethodne sezone, gde su dovođenjem iskusnih igrača i internacionalaca sa iskustvom igranja ABA lige i evropskih takmičenja, istakli želju da naprave bolji plasman u odnosu na prošlu sezonu. U prva tri kola su, bez obzira na rezultat, pokazali visok nivo napadačke igre, sa većinom igrača koji su sposobni da trojkama kazne protivnika. Takođe su i velika pretnja na ofanzivnom skoku. Na nama je da pokušamo da ih zaustavimo u tim elemetnima u kojima su i više nego dobri. Utakmica će dosta zavisiti od naše koncentracije koja bi trebala da bude 40 minuta u izvršavanju radnih zadataka, među kojima je i zatvaranje tog njihovog skoka u napadu. Zbog našeg neiskustva i mladosti, kao što se to pokazalo u prethodnim utakmicama, ta naša koncentracija može da varira, pa se dobri minuti i prazna igra smenjuju veoma brzo. Naš cilj je da pokušamo da taj fokus na stvari koje smo ocenili kao krucijalne za utakmicu, držimo što je moguće duže, a da te prazne minute svedemo na minimum,

izjavio je trener Mege.

Mega Basket i Borac su se do sada sastali dva puta u regionalnom takmičenju a Mega je u obe utakmice slavila. U poslednjem susretu ove dve ekipe u 19. kolu prošle sezone, Mega je na domaćem terenu slavila sa 86:84. U prošlom kolu AdmiralBet ABA lige Mega je na svom parketu slavila protiv Krke sa 73:72 dok je Borac slavio u Baru protiv Mornara sa 85:90.

Trenutno ubedljivo prvi asistent regionalnog takmičenja i plejmejker Mege Dejšon Smit je pred utakmicu u Čačku izjavio da je potrebno da njegova ekipa bude fokusirana kako bi došla do pobede:

– Liga je ove godine izuzetno jaka, posebno su teška gostovanja. Borac je pokazao dobre igre na početku sezone, pobedili su Mornar na gostovanju i bili blizu pobede protiv Igokee. Potrebno je da zadržimo momentum i budemo fokusirani kako bismo došli do pobede,

izjavio je Smit.

Utakmica Borac – Mega Basket igra se u nedelju 17. oktobra od 18 časova u Dvorani Borca u Čačku uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Basket/Ivica Veselinov