ZVEZDA U USPONU EVROKUPA STIŽE U MEGU

„Zvezda u usponu“ Evrokupa će u narednoj sezoni igrati za Megu!

KK Mega Basket je nastavila sa formiranjem igračkog sastava za predstojeću sezonu a poslednje pojačanje u nizu je talentovani poljski centar Aleksander Balcerovski koji je u Megu pristigao iz španske Gran Kanarije. Balcerovski je u prošloj sezoni bio nosilac priznanja „Rising star“ u Evrokupu koje se dodeljuje najperspektivnijem mladom igraču takmičenja.

Aleksander Balcerovski je rođen 19. novembra 2000. godine, visok je 215 centimetara i igra na poziciji centra. U u redove Gran Kanarije je došao 2015. godine i prošao je mlađe selekcije kluba. U prethodnoj sezoni je u Evrokupu za nešto manje od 14 minuta u proseku beležio 6.5 poena i 3.7 skokova uz 65.6% šuta za dva poena, čime je zaslužio priznanje „EuroCup Rising Star“. 

U ACB ligi je u proseku beležio 5.1 poen po utakmici, a u međuvremenu je postao i A reprezentativac Poljske za koju je nastupao na Svetskom kupu 2019. godine, kao i na nedavno završenim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju gde je u proseku beležio 11.7 poena i 3 skoka po utakmici.

Dobro došao u Megu Aleksander!

Foto: Eurocup/Trento
Video: Eurocup