TEPIĆ ZAVRŠIO IGRAČKU KARIJERU, ALI OSTAJE U MEGI

Košarkaš Mege i bivši reprezentativac Srbije Milenko Tepić završio je igračku karijeru, ali će ostati u Megi na poziciji Tim menadžera ekipe. Tepić je prošlog leta pojačao redove Mege i svojim velikim igračkim kvalitetom i iskustvom izuzetno je doprineo sjajnim rezultatima kluba, kao i velikom napretku mladih košarkaša Mege.

Tom prilikom Generalni menadžer Mega Basketa Goran Ćakić je u ime kluba istakao da mu je veoma drago što je Tepić izabrao da ostane u klubu po završetku igračke karijere:

– Milenko je ove sezone ne samo igrački, već i svojim savetima i iskustvom, puno doprineo odličnim rezultatima i individualnom napretku igrača i veoma nam je drago što će nastaviti da bude deo kluba. Čestitamo mu na sjajnoj igračkoj karijeri, sigurni smo da će se kao neko ko je već upoznat sa sistemom Mege brzo uklopiti u novu ulogu i biti ništa manje uspešan,

izjavio je Ćakić.

Tepić je istakao da posle odluke da završi igračku karijeru, nije morao puno da razmišlja o predlogu da ostane u Megi na novoj poziciji:

– Samu odluku da završim igračku karijeru nisam doneo lako, ali sa druge strane, kada mi je uprava Mege ponudila ostanem u klubu na poziciji Tim menadžera, brzo smo stigli do dogovora. U Megi sam godinu dana, ali za to vreme sam samo potvrdio mišljenje koje sam imao i ranije, da se radi o izuzetno organizovanom klubu u kome postoji sistem i gde su svi zaista 24 sata posvećeni igračima i njihovom napretku. Verujem da mi neće biti puno potrebno da se naviknem na novu ulogu pošto sam već upoznat sa sistemom funkcionisanja kluba, uslovima, kao i da sam sa većinom igrača već imao priliku da igram i treniram. Željno iščekujem početak novog poglavlja za mene,

izjavio je Tepić.

Milenko Tepić je rođen 27. februara 1987. godine u Novom Sadu i u bogatoj igračkoj karijeri je pored Mege, nastupao još za Vojvodinu, Partizan (u dva navrata), Panatinaikos, Sevilju, Lijetuvos Ritas, PAOK (u dva navrata), Orlandinu, Brindizi, Vareze i Iraklis. Sa Panatinaikosom je osvojio Evroligu 2011. godine uz dve titule u Grčkoj dok je sa Partizanom osvojio devet trofeja (tri ABA lige, četiri Superlige i dva Kupa Radivoja Koraća).Tepić je osvojio i četiri zlata na Evropskim prvenstvima u mlađim nacionalnim selekcijama a sa prvim timom Srbije je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2009. godine u Poljskoj.

Srećno na novom zadatku Tepo!

Foto: KK Mega Basket/Ivica Veselinov