KOBZISTIJ POTPISAO PRVI PROFESIONALNI UGOVOR SA MEGOM

Junior Mega Soccerbet-a Oleksandr Kobzistij je nedavno napunio 18. godina, a danas je potpisao i prvi profesionalni ugovor sa klubom. 

Mladi ukrajinski reprezentativac već dve sezone igra za mlađe selekcije kluba a po potpisivanju višegodišnjeg ugovora sa Megom, Kobzistij je istakao da je izuzetno zahvalan na ukazanom poverenju kluba:

– Izuzetno sam zahvalan ljudima iz kluba na ukazanoj šansi i poverenju. Puno mi znači podrška koju sam dobio od prvog dana dolaska u Megu i daću sve od sebe da to vratim na terenu. Radujem se što ću i u narednim godinama biti deo Megine porodice, 

izjavio je Kobzistij.

Oleksandr Kobzistij je rođen 23. maja 2003. godine, visok je 201 centimetar i igra na pozicijama dva i tri. U Megu je došao 2019. godine i u ove dve sezone je nastupao za kadetsku i juniorsku selekciju kluba. Sa juniorima je ove sezone već osvojio titulu u Roda Juniorskoj ligi Srbije i juniorskoj ABA ligi, a pobedom Mege na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige u Beogradu obezbeđeno je i učešće na F8 turniru juniorske Evrolige koje će se održati od 3. do 6. juna u Valensiji.

U Roda Juniorskoj ligi Srbije je beležio u proseku 16.1 poen i 6.7 skokova a najbolju partiju je pružio upravo u finalu protiv Slobode kada je sa 28 poena, 6 skokova i indeksom korisnosti 36. Na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige je imao 12 poena i 3.8 skokova po meču dok je u juniorskoj ABA ligi beležio 9 poena i 5.7 skokova u proseku.

Kobzistij je 2019. godine nastupio i za kadetsku selekciju Ukrajine na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 16 godina u Podgorici gde je u proseku beležio 21.8 poena i 8.6 skokova po utakmici.

Čestitamo Saša!

Foto: Mega Soccerbet