OGNJEN SRZENTIĆ I PAVLE BAČKO IZABRANI U OL-STAR TIM KAMPA „KOŠARKA BEZ GRANICA“

Mladi košarkaši Mega MIS-a, Ognjen Srzentić i Pavle Bačko učestvovali su na kampu „Košarka bez granica“ (Basketball without borders) koji se od 31. maja do 3. juna održao u Malagi. Srzentić i Bačko su pružili veoma dobre igre u Malagi, pa su na kraju izabrani u Ol-star tim kampa „Košarka bez granica“.

Talentovani košarkaši Mega MIS-a su tako nagrađeni za dobre partije u sezoni u kojoj su nastupali za kadetsku i juniorsku selekciju. Obojica su bili deo tima koji je osvojio Roda Juniorsku ligu Srbije, Srznetić je osvojio i U19 ABA ligu, a obojica su učestvovali i na završnom ANGT turniru juniorske Evrolige u Berlinu.

Na 21. evropskom izdanju kampa Košarke bez granica našli su se među 60 najtalentovanijh vršnjaka u muškoj i ženskoj konkurenciji i dobili su priliku da uče od aktuelnih i bivših NBA i WNBA igrača i trenera, uključujući košarkaša Jute Džez Kolina Sekstona, te Devontea Grejema iz San Antonioio Sparsa, kao i pomoćnog trenera Golden Stejt Voriorsa Kenija Etkinsona.

Košarka bez granica, kao i NBA i FIBA globalni program za razvoj i društveno angažovanje, dosad su okupili više od 4.300 učesnika iz 140 zemalja od 2001. godine, a čak 119 polaznika kampa je nastavilo karijere u NBA ili WNBA. Dosad su održana 74 kampa, u 49 gradova i 33 države na šest različitih kontinenata.

Prošle godine je deo kampa Košarke bez granica u Solt Lejk Sitiju bio Bogoljub Marković, letos je deo evropskog kampa bio i Urban Kroflič, a u februaru je kampu u Indijanapolisu prisustvovao još jedan Megin talenat, Abdramane Sibi.

Foto: FIBA/Basketball Without Borders Europe 2024