POZNATE GRUPE ZA F8 TURNIR JUNIORSKE EVROLIGE U VALENSIJI, JUNIORI MEGE NA STARTU PROTIV DOMAĆINA TURNIRA

Juniori Mega Soccerbet-a će se od 3. do 6. juna u Valensiji boriti za titulu na F8 turniru juniorske Evrolige sa još 7 drugih juniorskih timova iz Evrope, pošto je promenjeno domaćinstvo turnira koji je prvo bio predviđen u da se održi Kelnu od 27. do 30. maja. Ovo će biti peto uzastopno učešće za juniore Mege na „Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament Finals“ imajući u vidu da prošle godine finalni turnir nije održan, a najbolji rezultat su zabeležili 2017. godine u Istanbulu i 2019. godine u Vitoriji kada su u oba navrata stigli do finala i osvojili 2. mesto.

Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića, uz Barselonu i Real Madrid, spadaju u ekipe koje su učešće na finalnom turniru obezbedile trijumfom na kvalifikacijama, i to onim koje su održane od 26. do 28. marta u Beogradu, a preostale ekipe su dobile specijalne pozivnice uz domaćina turnira Valensiju.

Juniori Mege su u grupi B sa ekipama Barselona (Španija), Stelazura (Italija) i Valensija (Španija). U grupi A se nalaze ekipe Real Madrid (Španija), Crvena zvezda mts (Srbija), Asvel Vilerban (Francuska) i Žalgiris Kaunas (Litvanija). U finale će se plasirati prvoplasirane ekipe iz obe grupe. Sve utakmice će se igrati u hali „L’Alqueria del Basket“ u Valensiji.

Juniori Mege svoj prvi meč igraju u četvrtak 3. juna od 16 protiv domaćina turnira Valensije.

Raspored: 
3. jun: Valensija – Mega Soccerbet
4. jun: Mega Soccerbet – Stelazura
5. jun: Barselona – Mega Soccerbet
6. jun: finale

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov