MEGA SE VRATILA IZ MINUS 22, FMP NA KRAJU ODNEO POBEDU

Mega se vratila iz minus 22, ali na kraju je ipak slavio FMP.

Mega Soccerbet je u utakmici 25. kola ABA lige izgubila od FMP-a sa 76:84 (27:32, 11:16, 20:18, 18:18). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u utakmici koja je odigrana bez prisustva publike u Hali sportova Ranko Žeravica uspeli da se vrate iz minus 22 sa sredine treće četvrtine i da stignu do izjednačenja, ali je poslednjih pet minuta igre pripalo FMP-u koji je umeo da kazni greške odbrane Mege i na kraju da dođe do trijumfa. Trener Mege na ovom meču nije mogao da računa na povređene Filipa Petruševa i Luku Cerovinu, a svoje prve minute u seniorskom dresu Mege je zabeležio Nikola Đurišić (17).

Najefikasniji u redovima Mege su bili Karlo Matković sa 21 poenom i Marko Simonović sa 14. U ekipi FMP-a se istakao Nemanja Nenadić sa 19 poena.

Posle 25 odigranih kola ABA lige Mega Soccerbet ima 14 pobeda i 11 poraza poraza dok FMP ima skor 10-15. U poslednjem kolu ABA lige ove sezone Mega će u Ljubljani gostovati ekipi Cedevita Olimpije.

Mega je započela meč sa sledećom petorkom: Smit, Momirov, Jović, Simonović, Matković. Izjednačena igra i puno poena na obe strane na početku meča gde Mega uglavnom iz reketa do dolazi do poena. Ipak, gostujuća ekipa uspeva da kazni propuste u odbrani Mege i stiže do plus 6 sredinom četvrtine, 13:19. Matković se odlično snalazi u reketu u dva navrata, ali FMP trojkama čuva prednost. Rezultat prve četvrtine postavlja Jović trojkom u poslednjoj sekundi za svoj već 10. poen i rezultat 27:32 posle 10 minuta igre.

Bolja odbrana Mege na početku druge četvrtine, ali FMP iz teških pozicija i trojkama preko ruke uspeva da održi prednost. Kod rezultata 33:37, gosti prave seriju 0:7 za prvo dvocifreno vođstvo 33:44. Mišković pogađa trojku za Megu, ali i pored dobre odbrane, Mega sa nekoliko promašaja u finišu poluvremena ne uspeva dodatno da smanji zaostatak pa je rezultat posle 20 minuta igre 38:48.

Poveo je FMP sa maksimalnih 22 poena prednosti sredinom treće četvrtine, 40:62. Tepić pokreće seriju Mege sa flouterom i trojkom, Matković potom popravlja promašaj sa slobodnog bacanja, Momirov je precizan sa iste linije, da bi se trojkom Kazalona i poenima Miškovića Mega spustila na jednocifren zaostatak, 56:64. Propustila je Mega u finišu priliku da još više smanji minus pa je rezultat pred poslednju četvrtinu 58:66.

Odličan start Mege u poslednjoj četvrtini, FMP je skoro četiri minuta bio bez poena pa je Mega zakucavanjem Simonovića stigla do izjednačenja, 66:66. Ipak, usledio je pad koncentracije kod igrača Mege pa FMP trojkama i poenima posle skoka u napadu stiže do plus osam, uz promašena slobodna bacanja Mege. Pokušala je Mega da dođe do još jednog preokreta, ali je kod rezultata 73:78 na nešto manje od dva minuta do kraja dozvolila dva skoka u napadu za FMP, posle čega je meč bio rešen a konačan rezultat posle 40 minuta igre je 76:84.

Mega Soccerbet:  Jović 10, Mišković 8, Smit 2, Tepić 10 (5 asistencija), Kljajević, Momirov 5, Simonović 14, Cerovina, Matković 21 (9 skokova, indeks 26), Kazalon 6 (5 asistencija), Langović, Đurišić.

FMP: Lazarević 15, Čović 14, Izundu 2, Hends 8, Pecarski 14, Šešlija, Nenadić 19, Radonjić 8, Popović, Vasić, Macura, Đorđević 4.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov