JOVANOVIĆ: „NAŠA NAJVEĆA BOLJKA, ZAGRAĐIVANJE I DEFANZIVNI SKOK, U PRELOMNIM TRENUCIMA JE DOŠLA DO IZRAŽAJA“

Mega Soccerbet je u utakmici 25. kola ABA lige izgubila od FMP-a sa 76:84 (27:32, 11:16, 20:18, 18:18). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u utakmici koja je odigrana bez prisustva publike u Hali sportova Ranko Žeravica uspeli da se vrate iz minus 22 sa sredine treće četvrtine i da stignu do izjednačenja, ali je poslednjih pet minuta igre pripalo FMP-u koji je umeo da kazni greške odbrane Mege i na kraju da dođe do trijumfa. Trener Mege na ovom meču nije mogao da računa na povređene Filipa Petruševa i Luku Cerovinu, a svoje prve minute u seniorskom dresu Mege je zabeležio Nikola Đurišić (17).

Na konferenciji za štampu posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da ne može da bude zadovoljan kako je njegova ekipa danas izašla na teren:

– U poslednje vreme igramo prilično interesantne utakmice, ne tako rezultatski dobre za nas, ali zanimljive za gledanje. Budemo u zaostatku po 20 poena razlike, pa se vraćamo i u egal završnicama usled nekih pogrešnih odluka nažalost gubimo. Ne mogu da budem zadovoljan kako smo izašli na teren i kako smo izgledali u prvoj četvrtini. Bilo je to premekeno za ekipu kakva je FMP koja ima igrače u koji u ovom delu sezone igraju veoma dobro. U prelomnim trenucima, kada je svaki poen bio važan, naša najveća boljka, a to je zagrađivanje i defanzivni skok, je došla do izražaja. To je FMP-u omogućilo da dođe do lakih poena i da u finišu odu na pristojnu razliku. Čestitam FMP-u na pobedi, kao i kolegi Vanji Guši koji je evidentno pokrenuo svoju ekipu u pravu smeru i ta drugačija energija je vidljiva. Nama predstoji još jedna utakmica protiv Cedevita Olimpije, ali tek za 15 dana. Imaćemo dovoljno vremena da se odmorimo i resetujemo i pokažemo se u boljem svetlu,

izjavio je Jovanović.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov