MEGA DOČEKUJE FMP U NEDELJU U PODNE NA ZATVARANJU ABA SEZONE U HALI SPORTOVA

U nedelju 11. aprila od 12 časova Mega Soccerbet će u okviru 25. kola ABA lige dočekati ekipu FMP-a, a utakmica će se zbog poznate situacije sa pandemijom Kovid-19 igrati bez gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića će se u poslednjoj utakmici na domaćem terenu u regionalnom takmičenju ove sezone boriti za svoju 15. pobedu. 

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel protiv FMP izjavio da veruje da će njegova ekipa pokazati kvalitet koji je prikazivala veći deo sezone:

– Igramo protiv ekipe koja je pretrpela dosta promena u toku sezone, što se tiče igračkog i trenerskog kadra. Normalno je da je ekipa reagovala kada su se te promene dešavale i pravila dobre rezultate. Imali su jaku dobru košgetersku utakmicu protiv Mornara, ali i blagi pad forme protiv Borca i Partizana. Očekujemo jako motivisanu ekipu, iako je utakmica bez nekog rezultatskog značaja, sigurno je da će biti jako motivisani da posle nešto slabije partije, dođu i pokažu svoje pravo lice pošto imaju kvalitet za to. Što se tiče nas, mi smo definitivno u nešto slabijem ritmu, rekao bih da smo poslednju utakmicu odigrali jako dobro protiv veoma kvalitetnog protivnika koga nismo mogli svojom odbranom da sačuvamo svih 40 minuta. Očekuje nas jako zahtevna utakmica, verujem da ćemo izaći veoma motivisani i pokazati kvalitet koji smo prikazivali u većem delu prvenstva,

izjavio je Jovanović.

Posle 24 odigrana kola ABA lige, Mega Soccerbet trenutno ima skor 14-10 dok FMP ima 10 pobeda i 14 poraza. U prošlom kolu je Mega izgubila od Budućnosti na gostovanju u Podgorici sa dok je FMP u zaostalom meču izgubio na gostovanju od Partizana sa 97:74. Ove dve ekipe su se do sada u ABA ligi sastale devet puta uz skor 5-4 za Megu a u poslednjem susretu u okviru 12. kola ove sezone, Mega je posle neverovatnog preokreta i produžetka slavila sa 91:92.

Kapiten Mege Milenko Tepić je istakao da njegova ekipa ima obavezu prema svemu onome što su uradili tokom sezone, da odigra dobru utakmicu:

– FMP praktično dolazi iz velike pobede nad ekipom Mornara kojom su praktično izbegli baraž za opstanak u ABA ligi. Imali su posle toga meč sa Partizanom koji su izgubili, ali generalno se nalaze u dobrom momentu, rasterećeni su i sigurno je da nas očekuje veoma teška utakmice. Sa druge strane, mi smo porazima u poslednjih nekoliko kola i definitivno izgubili šanse za plej-of. Nije ni lako ni prijatno kada gubite utakmice, pogotovo u nizu. Imamo obavezu prema sebi i prema onome što smo uradili tokom cele sezone, da pre svega odigramo dobru utakmicu i da se izborimo za pobedu na poslednjem meču na našem terenu ove sezone u ABA ligi. Verujem da nas očekuje zanimljiva i fizički zahtevna utakmica i da ćemo pronaći način da odigramo dovoljno dobro da na kraju ostvarimo pobedu,

izjavio je Tepić

Utakmica Mega Soccerbet – FMP se igra u nedelju 11. aprila od 12 časova u Hali sportova Ranko Žeravica bez prisustva publike, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov