MEGA U NEDELJU DOČEKUJE PARTIZAN, JOVANOVIĆ: „DA ODBRANIMO NJIHOV KONTRANAPAD I SKOK“

U nedelju 28. marta od 12 časova Mega Soccerbet će u okviru 23. kola ABA lige dočekati ekipu Partizan NIS, a utakmica će se zbog poznate situacije sa pandemijom Kovid-19 igrati bez gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića će posle poraza u Splitu pokušati da se vrate na pobednički kolosek u finišu sezone u regionalnom takmičenju.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel protiv Partizana istakao da je za dobar rezultat potrebno da njegova ekipa odgovori energijom na terenu:

– Igramo utakmicu protiv tima koji je ove godine pretrpeo dosta promena međutim, poučeni iskustvom igranja prve utakmice sa njima znamo da je za dobar rezultat sa njima potrebno da im odgovorimo energijom. Radni zadaci moraju da budu jako dobro odrađeni, pre svega odbrana njihovog kontranapada i ofanzivnog skoka. U prethodnom periodu su imali dosta personalnih problema što se tiče povreda, ali u poslednjim kolima uspevaju da se kompletiraju i verujem da će nas dočekati u najboljem sastavu,

izjavio je Jovanović.

Posle 22 odigrana kola ABA lige, Mega Soccerbet trenutno ima skor 14-8 dok Partizan ima osam pobeda i 13 poraza uz utakmicu manje. U prošlom kolu je Mega izgubila na gostovanju u Splitu sa 74:65 dok je Partizan na domaćem terenu savladao Mornar sa 83:75. U poslednjem susretu između ove dve ekipe u 10. kolu ove sezone, Partizan je košem u poslednjoj sekundi slavio sa 79:77.

Krilni centar Mege Marko Simonović je istakao da ih očekuje fizički veoma zahtevna utakmica:

– U nedelju nas očekuje teška utakmica sa Partizanom. Oni ove godine nisu u najboljem ritmu, ali samim tim što su u pobedili Mornar u prošlom kolu govori da su i te kako kvalitetna ekipa. Na nama je da uđemo koncentrisani i da odigramo kvalitetno u jednoj fizički veoma zahtevnoj utakmici. Ukoliko uspemo u tome, možemo da se borimo za pozitivan ishod na kraju,

izjavio je Simonović

Utakmica Mega Soccerbet – Partizan NIS se igra u nedelju 28. marta od 12 časova u Hali sportova Ranko Žeravica bez prisustva publike, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov