JOVANOVIĆ: „SA OVAKVIM PROCENTIMA REALIZACIJE ZA TRI POENA TEŠKO MOŽE DA SE IGRA“

Mega Soccerbet je u utakmici 22. kola ABA lige izgubila na gostovanju Splitu sa 74:65 (24:30, 18:10, 18:17, 14:8). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su odigrali odličnu prvu četvrtinu u Maloj dvorani KK Split kada su postigli 30 poena, ali su ih slab šut za 3 poena (2 od 22) kao i nekoliko promašenih slobodnih bacanja u poslednjoj četvrtini previše koštali pa je domaća ekipa zabeležila trijumf.

Na konferenciji za štampu posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa odigrala dva različita poluvremena:

– Opet smo odigrali dva potpuno različita poluvremena. U prvom poluvremenu, pogotovo na početku, smo bili veoma sigurni na oba dela terena, u odbrani i u napadu. Međutim, ekipa Splita je sa nižom petorkom i stavljanjem Lukovića na poziciju pet, uspela da održi priključak, pa smo do odlaska na veliki odmor ušli u egal utakmicu. Drugo poluvreme ponovo nismo odigrali dobro. U prvih 20 minuta protivniku smo dozvolili samo dva skoka u napadu, a u nastavku sedam, što nam generalno predstavlja problem. U pojedinim trenucima smo imali egal rezultat, pa su nas zato ti ofanzivni skokovi rivala dosta boleli. Takođe, jednu veoma važnu trojku smo primili upravo posle ofanzivnog skoka. U isto vreme, u serijama smo promašivali određeni broj slobodnih bacanja, a celu utakmicu nismo imali ni dobar šut za tri poena. Sa takvim procentima realizacije, teško može da se igra. Imamo problema, ovo nije prva utakmica na kojoj su ti problemi iskazani, ali nadam se da ćemo uspeti malo da se konsolidujemo i da do kraja odigramo na nivou na kom smo bili u prvom delu regionalnog takmičenja. Čestitao bih ekipi Splita na zasluženoj pobedi, odigrali su jako dobro, pogotovo drugo poluvreme. Ukić je bio sjajan, pokazao je klasu. Možda je izenandio ove mlade momke, ali mi stariji znamo o kakvom se asu radu,

izjavio je trener Mege.

Photo: Mega Soccerbet