UZBUDLJIV MEČ U HALI SPORTOVA, MEGA U FINIŠU ISPUSTILA POBEDU PROTIV PARTIZANA

Uzbudljiv meč u Hali sportova, Mega u poslednja dva minuta ostala bez pobede!

Mega Soccerbet je u utakmici 23. kola ABA lige koja je bila puna preokreta, posle uzbudljive završnice izgubila od Partizana NIS sa 88:98 (23:30, 32:23, 15:22, 18:23). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića  su u utakmici koja je odigrana bez prisustva publike u Hali sportova Ranko Žeravica, serijom 15:3 uspeli da preokrenu minus 10 na dva minuta do kraja, ali je Partizan preko serije poena Jaramaza uspeo da vrati prednost i da na kraju dođe do pobede.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Filip Petrušev sa 21 poenom i Dejšon Smit sa 18. U ekipi Partizana su se istakli Ognjen Jaramaz sa 22 poena i Nemanja Dangubić sa 20.

Posle 23 odigrana kola ABA lige Mega Soccerbet ima 14 pobeda i devet poraza dok Partizan NIS ima skor 9-13. U narednom kolu u nedelju 4. aprila od 12 časova Mega Soccerbet u Podgorici gostovati ekipi Budućnost VOLI.

Mega je započela meč sa sledećom petorkom: Smit, Kazalon, Momirov, Simonović, Petrušev. Bolja igra Mege na početku meča koja iz reketa i uz jednu trojku Simonovića vodi 10:6. Dangubić vezuje osam poena za gostujuću ekipu koja prelazi u vođstvo. Smit uspeva dva puta da probije čuvara za polaganje uz dobru asistenciju za zakucavanje Petruševa, ali Pejdž trojkama na kraju četvrtine donosi prednost Partizanu 23:30 posle 10 minuta igre.

Odličan početak druge četvrtine za Megu koja uz dobre role Momirova i Cerovine prave ukupnu seriju 16:0 za vođstvo Mege 37:30. Partizan se trojkama vraća u igru, Cerovina pogađa novi ulaz ali zbog tri lične greške odlazi na klupu. Na drugoj strani Dangubić nastavlja da pogađa za goste te njegovim poenima iz kontre Partizan vraća vođstvo 43:44 na četiri minuta do kraja druge četvrtine. Sjajan odgovor Mege je usledio posle tajm-auta Jovanovića gde Smit i Petrušev pogađaju iz reketa, a posle dve rampe Matkovića, Kazalon zakucava u kontri za 49:44 za Megu. Partizan u finišu poluvremena stiže do izjednačenja, veliki problem je četvrta lična greška za raspoloženog Matkovića, ali Smit u poslednjim sekundama sjajno pronalazi Simonovića za snažno zakucavanje za 53:51 za Megu na poluvremenu.

Trojkama Jaramaza i Trifunovića Partizan stiže do plus pet početkom treće četvrtine. Momirov pogađa važnu trojku a potom i Smit o tablu za 64:65. Posle jednog duela pod košem Mege sudije su svirale četvrtu ličnu grešku Simonoviću. Mega posle zakucavanja Matkovića prilazi na poen, ali zbog dosuđenje tehničke greške i samim tim pete lične greške mora na klupu. Finiš četvrtine je pripao Partizanu pa je rezultat pred poslednjih 10 minuta 70:75.

Na šest minuta do kraja je Partizan imao plus 10, ali je Smit odgovorio trojkom i košem pod faulom za 79:83. Jaramaz pogađa trojku za Partizan, ali Mega se ne predaje. Dva koša Tepića, zakucavanje Miškovića i trojka Petruševa pa Mega vodi 88:86 na dva minuta do kraja. Mozli zakucavanjem donosi izjednačenje a posle promašaja Mege i faula nad njim, pogađa prvo slobodno bacanje, drugo promašuje, ali Partizan hvata skok u napadu i Jaramaz pogađa trojku za 88:92 na minut do kraja. Do kraja meča je Mega imala jedan promašaj i dve izgubljene lopte pa je na kraju Partizan slavio sa 88:98.

Mega Soccerbet:  Mišković 4, Smit 18 (8 asistencija), Petrušev 21 (9 skokova), Tepić 4, Kljajević, Momirov 7, Simonović 14 (6 skokova), Cerovina 8, Matković 6 (7 skokova), Kazalon 6, Langović.

Partizan NIS: Mika 10, Pejdž 9, Dangubić 20, Stefanović, Jaramaz 22, Veličković, Perkins 3, Janković 2, Tomas 10 (12 skokova), Trifunović 11, Mozli 11.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov