JOVANOVIĆ: „KADA PODVUČEMO CRTU, MORAMO BITI ZADOVOLJNI OVIM DELOM SEZONE I PLASMANOM U FINALE“

Mega Soccerbet je u finalu Triglav osiguranje Kupa „Radivoj Korać“ koji je održan u Novom Sadu ostala bez trofeja pošto je Crvena zvezda mts slavila sa 60:73 (21:19, 19:17, 8:17, 12:20). Mega se u svom četvrtom finalu borila za drugi trofej, ali je pored prednosti od četiri poena na poluvremenu, u drugom odigrala slabije, pa je Crvena zvezda došla do pobede i trofeja.

Na konferenciji za štampu posle meča trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da i pored ovog poraza njegova ekipa ima dobru sezonu iza sebe:

– Mislim da smo pokazali dva lica, kao i u prve dve utakmice. Postigli smo 40 poena u prvom poluvremenu, a dozvolili Zvezdi da postigne samo 36, što nije mnogo uzimajući u obzir njihov kvalitet. Dobro smo iskontrolisali njihovog najboljeg strelca Lojda, što nam je bio prioritet. U drugo poluvreme smo ušli u sporijem ritmu, naravno zaslugom protivnika, a na naše probleme u napadu, nadovezali su se i problemi u odbrani. Imali su veliki broj skokova u napadu, zahvaljujući kojima su postigli preko 20 poena iz druge šanse, što je jako mnogo. Moja mlada ekipa nije izdržala, nedostajao nam je bolji protok lopte u napadu za bolji rezultat. Imamo jako dobru sezonu sa mladim timom. U ovom trenutku, još uvek pretendujemo da budemo deo plejofa ABA lige, u konkurenciji su i veliki timovi sa velikim budžetima, koji igraju evropska takmičenja. Kada podvučemo crtu, moramo biti zadovoljni ovim delom sezone i plasmanom u finale. Za ove momke je to velika stvar, jer sem Tepića, mislim da niko nije igrao finale Kupa, možda nekoliko njih, koji su bili rezerve, ali ne sa glavnim ulogama,

izjavio je trener Mege.

Foto: Mega Soccerbet