JOVANOVIĆ: „DOSTA DRUGAČIJA UTAKMICA U ODNOSU NA ONU U ZAGREBU, ČESTITKE MOJIM MOMCIMA NA ZASLUŽENOJ POBEDI“

Košarkaši Mega Soccerbet-a su u izuzetno uzbudljivoj utakmici 16. kola ABA lige savladali Cibonu sa 72:71 (20:17, 17:20, 19:20, 16:14) u meču koja je odigran bez prisustva publike u Hali sportova Ranko Žeravica. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića kod rezultata 72:71 na pet sekundi do kraja, posle jednog pogođenog slobodnog bacanja Prkačina, uspeli da odbrane poslednji napad i da stignu do zasluženog trijumfa, 11. u sezoni u regionalnom takmičenju.

Na konferenciji za štampu posle meča trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je ova utakmica bila dosta drugačija u odnosu na onu u prvom delu prvenstva:

– Pribojavao sam se ove utakmice, jer je Cibona kvalitetna ekipa. U utakmici u prvom delu prvenstva pokazali smo dva lica, sećam se da su nametnuli dosta visok ritam sa mnogo trčanja. Ali, ovog puta je bila dosta drugačija situacija, forsirali su dugačke napade, usporili su nas i mi smo jako teško uspevali da pronađemo naš ritam, da pokušamo da trčimo sa spoljnom i unutrašnjom linijom, pre svega sa visokom igračima koji na taj način prave prednost. Moram da kažem da nam je prvenstveno bio zadatak da ih zaustavimo u trčanju i prvo poluvreme smo to radili jako dobro, a u nastavku manje-više. Celu utakmicu nam je veliki problem pravio njihov skok u napadu. I kada smo imali dobre minute u napadu, kada smo imali tečan napad i ubacili neke šuteve za tri poena, oni su se kroz dugačak napad posle ofanzivnog skoka vraćali u meč. Mora se reći da je utakmica bila veoma uzbudljiva, ne baš kvalitetna, ali veoma zanimljiva, što sam i očekivao. Čestitam Ciboni na pruženoj igri i mojim momcima na zasluženoj pobedi, idemo dalje,

izjavio je trener Mege.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov