MEGA POSLE VELIKE DRAME SLAVILA PROTIV CIBONE U BEOGRADU

Mega Soccerbet posle izuzetno uzbudljive završnice do pobede protiv Cibone!

Košarkaši Mege su u utakmici 16. kola ABA lige u veoma zanimljivom i neizvesnom meču savladali Cibonu sa 72:71 (20:17, 17:20, 19:20, 16:14). U utakmici koja je odigrana bez prisustva publike u Hali sportova Ranko Žeravica, izabranici trenera Vladimira Jovanovića su imali pobedu u svojim rukama u finišu, ali je Cibona posle dosuđene nesportske lične greške imala priliku za pobedu. Kod rezultata 72:70 za Megu na pet sekundi do kraja, Prkačin pogađa jedno slobodno bacanje a posle dobre odbrane Simonovića nije bio precizan pa je Mega na kraju došla do zasluženog trijumfa, 11. u regionalnom takmičenju ove sezone.

Najbolji u redovima Mege su bili Filip Petrušev sa 22 poena i 7 skokova, kao i Marko Simonović sa 20 poena i 9 skokova. U ekipi Cibone se istakao Roko Prkačin sa 17 poena.

Posle 16 odigranih kola ABA lige Mega Soccerbet ima 11 pobeda i pet poraza dok Cibona ima skor 3-10 uz tri meča manje. U narednom kolu Mega će u ponedeljak 1. februara od 18 časova gostovati Crvenoj zvezdi mts.

Vladimir Jovanović je započeo meč sa sledećom petorkom: Smit, Tepić, Momirov, Simonović, Petrušev. Nekoliko grešaka na obe strane na početku meča, ali gosti bolje koriste to pa je rezultat posle četiri minuta igre 4:8. Petrušev pogađa drugu trojku, a posle poena Cibone, Simonović iz odbojke pogađa pod faulom, a potom je precizan za tri poena iz ugla za vođstvo Mege 13:12. Kazalon po ulasku u igru uspeva da iznudi slobodna bacanja, a potom Langović iz polu-horoga postiže poene za Megu pa je rezultat 20:17 posle prve četvrtine.

Petrušev i Smit pogađaju iz reketa na početku druge četvrtine, da bi posle asistencije Kazalona usledilo snažno zakucavanje Petruševa za 27:23. Odlična odbrana Cerovine koji posle ukradene lopte sa parketa dodaje loptu Petruševu koji u kontri pogađa za dva plus 1. Još jedna dobra odbrana Mege je usledila a potom u kontri Momirov pogađa trojku za plus 10, 33:23 i tajm-aut trenera Cibone. Uspeli su gosti da povežu redove, pa malo po malo uspevaju da smanje prednost Mege na samo tri poena, 34:31 na nešto manje od tri minuta do kraja poluvremena. Mega ne uspeva da pogodi iz narednih nekoliko napada, pa Cibona stiže i do izjednačenja. Ipak, Mega uspeva da odbrani dva napada Cibone, da bi u kontri u poslednjim sekundama Simonović pogodio pod faulom za 37:34. Ipak, u preostalom vremenu Bilinovac pogađa trojku sa tri četvrtine terena za 37:37 posle 20 minuta igre.

Otvorila je Cibona drugo poluvreme serijom 0:6, ali Mega uzvraća sjajnim ulazom Smita i trojkom Simonovića. Kazalon po ulasku u igru pogađa trojku za nerešeno, 45:45 posle četiri minuta igre, da bi ubrzo zatim novom trojkom Simonovića Mega povela sa 50:49. Igralo se koš za koš narednih nekoliko minuta, da bi Cibona poenima Prkačina posle skoka u napadu stigla do prednosti 56:57 na kraju treće četvrtine.

Odlična odbrana Mege na početku poslednje četvrtine gde su goste iz Zagreba ostavili tri i po minuta bez poena, ali su sa druge strane u napadu propustili priliku za veću prednost od tri poena, 60:57. Igralo se u mini-serijama narednih nekoliko minuta, da bi kod rezultata 66:66 Momirov pogodio trojku za prednost Mege na nešto više od dva minuta do kraja. Posle greške Cibone, Petrušev flouterom donosi plus pet Megi. Cibona poenima Planinića i Drežnjaka spušta razliku samo na poen na 10 sekundi do kraja. Smit je fauliran, pogađa jedno slobodno bacanje da bi potom sudije dosudile nesportsku ličnu grešku Momirovu na pet sekundi do kraja. Prkačin pogađa jedno slobodno bacanje a potom u preostalih pet sekundi je Simonović odigrao dobru odbranu na njemu te Prkačin sa polu-distance ne pogađa koš za veliko slavlje igrača Mege na parketu.

Mega Soccerbet: Mišković, Smit 8 (7 asistencija), Petrušev 22 (7 skokova), Tepić 2, Kljajević, Momirov 8, Simonović 20 (9 skokova), Jovičić, Cerovina 1, Matković, Kazalon 5, Langović 6.

Cibona: Bilinovac 14, Radovčić 6, Planinić 10, Marić, Bundović 2, Novačić, Prkačin 17, Gnjidić, Branković, Drežnjak 15, Markota 2, Nakić 5.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov